Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Sabina je v soboto postala Mediteranska šampionka

V soboto, 27. 10. 2012, je Društvo borilnih veščin Katana organiziralo v športni dvorani v Dobovi mednarodni turnir v ju-jitsu, ki je letos nosil naziv mediteranskega odprtega prvenstva. Tekmovanja se je udeležilo več kot 250 ju-jitsarjev iz desetih držav (Senegal, Francija, Italija, Avstrija, Nemčija, Belgija, Črna Gora, Republika Srpska, Hrvaška in Slovenija)
Na mediteransko odprto prvenstvo so se odpravili tudi člani kluba borilnih veščin Fudoshin iz Gotovelj. Ena izmed njih je naša občanka Sabina Predovnik, ki tekmuje v kategoriji članic + 70 kg.

 

Po krajši pavzi zaradi poškodbe kolena je Sabina zopet stopila na tatami in se spopadla s tremi tekmovalkami, ki so v samem vrhu ju-jitsa. Suvereno je premagala francosko tekmovalko Magalie Boussin s  full ipponom

(14 : 0). V naslednji borbi je Sabina zelo dobro napadala nasprotnico  v  prvem delu borbe (karate), ker pa je nasprotnica judoistka,  je proti aktualni svetovni prvakinji, Belgijki Catherine Jacques, borbo izgubila. Proti tekmovalki Bianca Feichtlbauer iz sosednje države Avstrije pa je naša občanka pokazala svojo borbenost in vztrajnost, saj je nasprotnico zopet premagala z full ipponom (14 : 0 ). V kategoriji so bile štiri tekmovalke. Zaradi enakega števila zmag in točk so na prvo mesto stopile Sabina, Francozinja in Belgijka.

 

Celotna ekipa KBV Fudoshin je posegala po najvišjih rezultatih. Ekipno so dosegli pokal za 3. mesto (1. Italija, 2. Francija) in zopet pokazali, da pridno trenirajo in da sodijo v sam vrh slovenskega ju-jitsa. Poleg Sabininega zlata so medalje  dobili  še Žan Artelj (mladinec - 69 kg) - 1. mesto, Barbara Stiplošek (mladinke -62 kg) - 2. mesto in članice -62 kg 2. mesto, Anja Laznik (mladinke - 70 kg) - 2. mesto, članice -70 kg 3. mesto, Primož Muhovic (člani + 94 kg) - 2. mesto, Uroš Posedel (mladinec -62 kg) - 3. mesto, David Štraus (mladinec - 77 kg) - 5. mesto, Lea Posedel (kadetinje - 57 kg) - 4. mesto in Tilen Hadolin (kadeti - 73 kg) - 2. mesto. Ekipo sta vodila trenerja Rok ŠUSTER in Primož MUHOVIC.

Sabina mora vložiti še veliko truda, dela in treningov, da bo konec novembra nastopila tudi na svetovnem prvenstvu. Vsak dan pridno trenira v svojem matičnem klubu, od 2. 11. do 5. 11. 2012 se bo odpravila na reprezentančne treninge v Planico, poleg tega se včasih pridruži tudi treningu v Novem mestu.

 

V reprezentanco Slovenije, ki se bo od 30. 11. in do 2. 12. 2012 udeležila članskega svetovnega prvenstva na Dunaju, so se uvrstili  štirje člani KBV Fudoshin: Barbara STIPLOŠEK - 62 kg, Anja LAZNIK - 70 kg, Sabina PREDOVNIK + 70 kg in Primož MUHOVIC + 94 kg.

Sabina si želi čim večjo pripravljenost in uvrstitev na svetovnem prvenstvu. Držimo pesti, da se ji to tudi uresniči.

Povezave

www.fudoshin.si/

Oglejte si tudi