Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

PROJEKT ČRETA 2016 – 400. VZPON OPRAVLJEN

Domačinu, športniku Nejcu Blatniku je uspelo v koledarskem letu 2016 opraviti 400 vzponov na lokalni hrib Čreta. Na vrh se je vzpenjal s kolesom in peš, po različnih poteh. Vzponi so imeli povprečno 600 metrov višinske razlike, vsak vzpon/spust pa mu je vzel povprečno 1 uro in 15 minut. Na Čreto se je odpravil v vsakem vremenu in ob najrazličnejšem času, tudi večkrat dnevno, in pri tem počival le en dan, vsakih 14 dni.


Nejc pravi: »Čeprav bi si marsikdo mislil, da se bom Črete naveličal že po enem mesecu, moram priznati, da s tem nisem imel niti najmanjših težav, predvsem zaradi kombinacije disciplin (tek, kolesarjenje) in različnih poti.«

Projekta se je lotil zaradi spoznavanja samega sebe in preseganja svojih meja, zato je še posebej ponosen, da mu je uspelo zadani cilj tudi doseči. Zahvaljuje se ženi Marjeti in prijateljem, da so ga spodbujali in spremljali na mnogih vzponih.


Seveda to ni bila njegova edina športna preizkušnja v preteklem letu. Statistično je v letu 2016 preživel 690 ur v gibanju, od tega prekolesaril 4350 kilometrov, pretekel in prehodil 2200 kilometrov in premagal 276.000 metrov višinske razlike.

Več si lahko preberete na njegovem facebook profilu.

Oglejte si tudi