Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
0°C
PON.
12°C
-2°C
Oceni objavo

Nogometni dan na Vranskem

 

Skupina nogometnih zanesenjakov z Vranskega je skupaj z NK Vransko in Medobčinsko nogometno zvezo Celje (MNZ) v spomin na svojega nedavno preminulega sokrajana prof. Janka Križnika organizirala Nogometni dan na Vranskem.

V uvodni nogometni tekmi 1. SNL U-15 je NK Šampion srečanje proti ekipi NK Veržej izgubil 3 : 2, nato pa je sledila krajša slovesnost. Zbrane je najprej nagovoril Jože Manfreda, nato pa še Jože Rajh iz MNZ Celje. Poudarila sta, da je Janko Križnik velik del svojega življenja posvetil športu, še posebej se je navduševal nad nogometom. Deloval je v krajevnih, občinskih, medobčinskih in državnih organizacijah, povezanih s športom. Za svoje delovanje je leta 2009 prejel najvišje priznanje Občine Vransko, ob 75-letnici MNZ Celje je postal njen častni član. V krajšem kulturnem programu je nastopila  vnukinja Janka Križnika Zarja Križnik na violini. O profesorju Janku Križniku so pripravili tudi priložnostno razstavo v besedi in sliki.

V nadaljevanju je sledila prijateljska tekma med legendami slovenskega nogometa (Klinton Bozgo, Aleš Čeh, Amir Karič, Vili Ameršek …) in medgeneracijsko ekipo Janka Križnika. Zmagale so slovenske legende z rezultatom 3 : 2, med polčasom pa je bila predstavitev mlajših selekcij NK Vransko.      

                                                                                                                        T. Tavčar

Oglejte si tudi