Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Letošnje poletje tudi odbojka v znamenju brazilskih barv

Navkljub temu, da nam že celo poletje nagaja vreme, smo se zagreteži z Ločice in okolice tudi letošnje leto zbrali in skupaj odigrali odbojkarski maraton v beachvolleyu. Lansko leto smo igrali 24 ur, tokrat pa smo se odločili, da lansko vztrajnost in trmo nadgradimo še z dodatno uro.

 

Kako izgleda dan, ko ima človek na svojem urniku tako nevsakdanjo stvar, kot je 25-urni odbojkarski ultramaraton? Na dan turnirja vstaneš kot vsak dan in v dopoldanskih urah delaš stvari kot vsak prejšnji dan. V glavi seveda veš, da imaš danes turnir in da kakšna ura spanca pred 15:00 ne bi bila napačna odločitev, ampak ker seveda človeška narava pred večjim dogodkom veleva nervozo, te tudi najbolj dolgočasna oddaja na TV niti najmanj ne uspava. Po kaki uri ti končno uspe zatisniti oči, ko zazvoni telefon z vprašanji o zadnjih podrobnostih za turnir. Malo omotičen in zaspan se skobacaš iz postelje ter odpraviš na igrišče, kjer se začnejo še manjši popravki ter priprave na dogodek. Ob 18:00 so vsi šotori postavljeni, pijača ohlajena, igrišče prerahljano, hrana v hiški. Ob 19:00 smo vsi zbrani ob igrišču, obe ekipi pa pričneta kovati svojo taktiko in določati postave igralcev za prve tekme. Ob 20:00 sledi uradno fotografiranje 24-ih igralcev iz dveh ekip, nepogrešljivih spremljevalcev in gledalcev. Takoj zatem se prične boj na igrišču.

 

Igra se odvija in ure tečejo, na velikem zaslonu projiciramo rezultate in vsak s pozornostjo in z zanimanjem spremlja rezultat svoje ekipe in svoj rezultat. Cilj vsakega igralca je namreč tudi individualen, in sicer zmagati čim večje število nizov in jih čim manj izgubiti. Ves čas se na igrišču izmenjujejo igralci, pri čemer mora biti na igrišču v vsaki ekipi tudi vsaj ena ženska. Od vstopa na igrišče se v 35-40 minutah dodobra prepotiš, potem sledi 2 uri pavze in ponovno na igrišče. Noč je naporna. Konstanten ritem – igra, počitek, igra, počitek … Utrujenosti ni čutiti, a najhujši je mraz, saj je ozračje ohlajeno na 10 °C. Ogrevanje pred vsako tekmo je nujno in naporno.

 

Kar naenkrat se prične daniti in zaveš se, da bo noč vsak trenutek mimo. Naša gurmanska velemojstra Bubka in Marko poskrbita za okrepčilen zajtrk po naročilu za prav vse igralce, se pri tem dodobra zabavata in predramita tiste, ki jih je morda omrežila jutranja utrujenost. Igra teče dalje, ena ekipa vodi praktično od začetka. Vmes zabava, žar, pivo in bolj ko se dan preveša v popoldne, večja je utrujenost. Ko izza oblakov pokuka sonce, je zaznati še večjo utrujenost igralcev na igrišču, ki sicer iz sebe dajejo več, kot je telo v tistem trenutku v resnici sposobno. Uro pred koncem pa izenačenje rezultata, tako da sta obe ekipi na koncu na igrišče poslali tiste igralce, ki so premogli največ znanja in energije po več kot dnevu igranja. Rezultat je bil po volji vsem. Darkova ekipa je s 56 : 54 zmagala po številu osvojenih nizov, Ivijeva pa po številu osvojenih točk, ki sta jih obe ekipi skupaj dosegli več kot 3500.

 

Zmagovalci smo vsi, tisti, ki smo naslednji dan iz postelje vstali malo laže, in tudi tisti, ki so se iz postelje komajda priplazili do kopalnice. Da pa se tudi po 25-urnem turnirju da še marsikaj početi, je dokazal Silvo Pec, ki je namesto vaj za raztezanje na blejski Nočni 10ki odtekel še 10 kilometrov.

 

Vzdržljiv v športu, vzdržljiv v življenju! Pa na svidenje ob naslednji priložnosti, predvsem v začetku avgusta na turnirju mešanih trojk na Ločici ter 23. avgusta na turnirju v Jakovdolu.

Oglejte si tudi