Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

EMA IN SIMI, EVROPSKA PRVAKA IZ OBČINE VRANSKO


 

V angleškem Liverpoolu je med 25. in 30. aprilom 2017 potekalo XXXII. člansko, XXIII. mladinsko, IX. veteransko in VII. otroško evropsko prvenstvo v taekwondo-ju, verzije ITF. Prvenstva se je udeležilo 796 tekmovalcev iz 32 evropskih držav, ki so se pomerili v posameznih in ekipnih borbah, formah, samoobrambi, testu moči in specialni tehniki.

Med 31 tekmovalci slovenske reprezentance sta tokrat nastopila tudi naša občana, Ema Mešič in Simon Zajec, ki trenirata v Taekwon-do klubu Sun Braslovče, pod vztrajnim in budnim očesom trenerja Simona Jana. Vztrajnost in trdo delo, še posebej v zadnjih mesecih, sta se obrestovala in tako sta oba tekmovalca v borbah v svojih kategorijah osvojila naslov »EVROPSKI PRVAK«.

Ema Mešič je v kategoriji deklic do 45 kilogramov po zmagah nad predstavnico Anglije, Bolgarije in v finalu proti klubski kolegici osvojila zavidljivo prvo mesto v Evropi in si tako priborila naslov evropske prvakinje. S tem je okronala veliko število že pridobljenih medalj v zadnjih letih, tako doma kot v tujini. Po njenih stopinjah hiti tudi njena mlajša sestrica Ana Mešič, ki prav tako uspešno nastopa na tekmovanjih doma in v tujini.

Simon Zajec je nastopil v kategoriji mlajši mladinci do 63 kilogramov in po zmagah nad predstavniki Anglije, Škotske, Ukrajine ter v finalu proti nasprotniku iz Rusije ravno tako osvojil naslov evropskega prvaka in s tem dokazal, da s trdim delom, poleg že veliko nanizanih uspehov in medalj, lahko osvojiš tudi tako laskav naslov.

Ta izjemni uspeh so dopolnili še ostali člani braslovškega kluba, z eno zlato, eno srebrno in dvema bronastima medaljama. Skupaj je slovenska reprezentanca osvojila trinajst zlatih, štiri srebrne in šest bronastih medalj.

Brodovčani in ostali občani pa smo seveda najbolj ponosni na evropska prvaka, Emo in Simija. Iz srca jima čestitamo ter želimo še veliko uspehov na njuni poti.

Oglejte si tudi