Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
-0°C
SOB.
19°C
3°C
Oceni objavo

Atletska šola svetovne rekorderke tudi na Vranskem

Z velikim posluhom vodstva šole, da ugodi željam učencev in jim omogoči kvalitetne športne aktivnosti, je z oktobrom na Vranskem pričela delovati Atletska šola Jolande Batagelj – Čeplak.

Jolanda je najuspešnejša slovenska atletinja, državna, evropska in svetovna rekorderka v teku na 800 m. Je nosilka najžlahtnejših z evropskih in svetovnih prvenstev. Njen največji uspeh je vsekakor bronasta medalja za osvojeno 3. mesto na OI v Atenah.

Jolanda vsako leto z oktobrom začne z vadbo za otroke med šestim in petnajstim letom starosti. Treningi so vezani na šolski koledar in se odvijajo v telovadnicah osnovnih šol. Vadba poteka dvakrat tedensko pod strokovnim vodstvom mladih vaditeljev in nje same.

Na Vranskem treningi potekajo pod njenim osebnim vodstvom vsak torek in petek od 14.30 do 15.30 v športni dvorani, kjer so maksimalni pogoji za vadbo. Otroci se skozi atletski trening naučijo osnov za vse druge športe, pridobijo osnove tehnik vseh atletskih disciplin (skoki, meti, tek) in se skozi igriv, zabaven in varen način naučijo preživljati svoj prosti čas. Treningi njene atletske šole so primerni tako za visoke kot nizke ter lahke in težke. Na Vranskem je trenutno v procesu vadbe 10 otrok, v prihodnosti pa si Jolanda želi še večji odziv najmlajših in njihovih staršev. Prvi uspehi Jolandinega dela na Vranskem se že kažejo v odličnih rezultatih na Božičnem mitingu, ki se je odvijal na atletskem stadionu Kladivar v Celju. Katja Žuntar, Lara Jelen in Anže Govednik so dosegli odlične rezultate. Kaj več o njeni atletski šoli in o ostalih dejavnostih lahko izveste na spodnji povezavi.

Saška Križnik

Povezave

www.joli.si

Oglejte si tudi