Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
24°C
5°C
Oceni objavo

Utrinki z zaključnega srečanja VRTCA VRANSKO

  

V torek, 2. 6. 2015, smo kot zaključno dejanje iztekajočega šolskega leta organizirali srečanje, kjer smo se družili otroci, starši, vzgojni kader ter naši posebni gostje iz društva Vesele nogice. Na igrišču smo risali, slikali, izdelovali priponke, se igrali s peskom, z naravnimi materiali, še posebej pa smo ponosni na naš dobrodelni tek, s katerim smo zopet zbrali lepo število zamaškov. Skozi vse dobrodelne akcije, ki jih v našem vrtcu ni bilo malo, smo se učili, da je včasih potrebno le malo, da osrečiš nekoga in se hkrati s tem tudi sam počutiš koristnega, zadovoljnega.

Svoboda in sreča posameznika namreč ne temeljita samo na uspešnosti njegovega tekmovanja z drugimi posamezniki, temveč tudi na njegovem prizadevanju za svobodo in srečo vseh ljudi. Solidarnost pomeni solidarnost med bogatimi in revnimi, med zdravimi in bolnimi, med uspešnimi in manj uspešnimi, med moškimi in ženskami, med odraslimi in otroki, med vsemi rasami, med vsemi narodi, med pripadniki različnih religij, med večinami in manjšinami, med ljudmi in okoljem.

Ponosni smo, da imamo v naš vrtec vključene otroke tako čudovitih staršev, ki imajo tako velik posluh do tovrstnih stvari.

Verjamemo, da moramo otroke solidarnosti in občutljivosti do različnih neenakosti učiti zelo zgodaj. Preko primerov dobre prakse moramo to delo skrbno načrtovati, včasih pa na dogodke in življenjske zgodbe odreagirati s svojim čutom. Marsikdaj je namreč potrebno na kakšno situacijo odreagirati takoj, brez vnaprejšnjih načrtovanj in velikih planov. Treba je odreagirati s srcem in z očmi, ki vidijo, kam in v koga je potrebno usmeriti svojo energijo. V letošnjem šolskem letu smo zbrali 2300 kg starega papirja in kar velik kup zamaškov, že na samem srečanju pet velikih vreč.

Hvala, ker nam pomagate pri uresničevanju te vizije.

Vrtec Vransko se pri organizaciji dobrodelnega teka zahvaljuje za pomoč in prostor Nogometnemu klubu Vransko.

 

Kolektiv Vrtca Vransko

  

Oglejte si tudi