Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

SÖRLI in KJARDNI V VRTCU VRANSKO

V mesecu juniju sta nas obiskala dva posebna gosta. To sta bila Sörli in Kjardni. Sörli pomeni v islandskem jeziku »gospodič«, Kjardni pa pomeni »najboljši«. Zanimivost je, da so Vikingi svoje konje poimenovali po značaju ali zunanjosti konja.

Ko si je Lara zaželela, da bi za rojstni dan jezdila, se nam je zdela želja precej nemogoča. A Lara je vztrajala pri svoji želji in s pomočjo staršev, ranča Islander in vrtca se je želja uresničila njej in vsem prijateljem iz oddelka 3-5. Na vroče junijsko dopoldne sta nas obiskala dva konja z ranča Islander, iz Prekope. Na razpolago sta nam bila celo uro, tako da so lahko vsi otroci ponosno jezdili na Sörliju in Kjardniju.

V letošnjem letu so imeli otroci prosto pot pri izbiri, kako bodo praznovali svoj rojstni dan. Upoštevali smo njihove želje in pobude in tako dobili res kar nekaj zanimivih praznovanj: dva pižama žura, priprava sladoleda, izdelava ogrlic, peka pice, igre v športni dvorani, čokoladni fondi, bezgov dan ter drugo. Pika na i pa je bila ob koncu šolskega leta še ježa dveh čudovitih konjev.

Hvala ge. Klavdiji Kropec in Ranču Islander, da sta nam omogočila to res nepozabno urico.

 

Oddelek 3-5 z Branko in Lauro

Oglejte si tudi