Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

RAZSTAVA OTROK VRTCA VRANSKO

V veliko čast nam je, da za mnogimi priznanimi umetniki, ki so že in še bodo razstavljali v Schwentnerjevi hiši na Vranskem, svoja dela na ogled postavlja tudi VRTEC VRANSKO. Razstava bo potekala od 13. 11. 2014 do 28. 11. 2014, na ogled bo na razpolago vsak delovni dan od 10. do 15. ure.
Otrok v umetnosti izumlja in ustvarja in tako nastala dela kažejo za človeka značilen občutek za umetniški red in lepo. Otrokova umetnost in okus sta izrazito osebne narave in se ju vedno opazuje, razume in presoja v okviru njegovega specifičnega razvoja in življenjskega okolja.

V umetnosti lahko otrok predstavi svoja skrita počutja in čustvene vsebine, natančno opiše ali predstavi neki dogodek ali stvar, lahko se posveča estetskim vidikom, izrazi svojo etično presojo o sebi, dogodku, ali pa eksperimentira z umetniškimi sredstvi in tehnikami. Ne nazadnje pa je pomembno tudi dejstvo, da izkušnje na področju umetnosti otroku zaradi celovitosti doživljanja in ustvarjanja, pomenijo tudi pomemben dejavnik uravnoteženega otrokovega razvoja in duševnega zdravja.

In kanček tega utripa, ki ga beležimo v vrtcu iz dneva v dan, predstavljamo tudi na razstavi v Schwentnerjevi hiši. Razstavljajo vse starostne skupine, uporabili smo različne materiale in tehnike. Vzgojiteljice in pomočnice vzgojiteljic kot mentorice so naredile izbor razstavnih likovnih del, je pa potrebno poudariti, da končni izdelek v vrtcu ni vedno glavni cilj tovrstnih dejavnosti, temveč je velikokrat v ospredju doživljanje, spoznavanje in uživanje v umetnosti, veselje do lepote, eksperimentiranje ipd.

 

Oglejte si tudi