Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

PREDPRAZNIČNO DRUŽENJE MALČKOV

Na prijeten decembrski večer smo se malčki vrtca Vransko skupaj s starši z lučkami odpravili skozi trg Vransko. Otroci so sebi in staršem dokazali, da zmorejo pot od kulturnega doma do vrtca. To pot smo v dopoldanskem času velikokrat prehodili in v njej uživali, pot v temi in z lučkami pa je imela še prav poseben čar. V vrtcu smo se pogreli s čajem in se okrepčali s piškoti, ki smo jih za druženje pripravili kar sami v vrtcu.


Na prvem roditeljskem sestanku so starši izrazili željo, da bi radi videli posnetke otrok in dogajanja v dopoldanskem času. Zato smo vzgojiteljice vse od septembra redno snemale različne prigode naših malih igralcev, ki smo si jih vsi skupaj ogledali v kratkem filmčku. Veliko nasmejanih obrazov in bleščečih oči je bilo moč videti ob gledanju filma.


Za konec in ob slovesu pa so bili starši skupaj z otroki povabljeni k ogledu razstave vseh igrač, ki jih pri igri uporabljamo v jasličnih oddelkih. To niso igrače, ki bi se jih dalo kupiti v trgovini, ampak so vse narejene iz odpadnega ali naravnega materiala, katerega uporaba je tudi prednostna naloga celotnega vrtca. Igrače bodo na razstavi dlje časa in si jih bodo lahko ogledali tudi starši in otroci drugih oddelkov vrtca. Mogoče pa kdo dobi idejo za darilo ob novem letu ali rojstnem dnevu, ne da bi bilo potrebno iti v trgovino.

Romana, Matejka in Brigita

Oglejte si tudi