Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Poziv vrtca Vransko za upoštevanje prometne ureditve

V vrtcu Vransko dajemo velik poudarek bivanju na prostem. Naše vodilo je, da smo zunaj vsak dan v vsakem vremenu, razen izjemnih situacij. Površine, ki jih uporabljamo za igro, učenje in raziskovanje, sta dve vrtčevski igrišči, šolsko igrišče, gozd ipd. Otroci spoznavajo tudi našo ožjo okolico, zato smo velikokrat na sprehodih po trgu Vransko, ki je prometno varno urejen za pešce (pločnika na obeh straneh cestišč, prehodi za pešce, prometni znaki). Otroke že od prvih korakov naprej vzgajamo v duhu prometne varnosti ter jih navajamo na hojo v paru v koloni po pločniku.

V zadnjih letih opažamo na pločnikih parkirane avtomobile, ki nam varno hojo otežujejo. Zlasti najmlajši oddelki imajo težave pri zaparkiranih pločnikih, saj imamo vozičke in vrvico, ki se je otroci držijo. V primeru zaparkiranega pločnika moramo sestopiti na cesto, kar predstavlja za nas veliko nevarnost in se prav zaradi tega na sprehod velikokrat ne moremo odpraviti.

Prijazno pozivamo vse, ki imajo avtomobile parkirane na pločnikih trga Vransko (parkiranje je dovoljeno po 15.00 uri), da upoštevajo prometno ureditev ter s tem poskrbijo za varnejše bivanje otrok na svežem zraku in s tem varno učno okolje. 

 

Kolektiv vrtca Vransko

Oglejte si tudi