Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Pekli smo sladke medenjake

Ker smo zelo sladkosnedi, smo se kuharji iz Vrtca Vransko odločili, da bomo na našem prvem srečanju pekli medenjake.

Polni veselega pričakovanja smo se odpravili čez cesto v šolsko gospodinjsko učilnico. Umili smo si roke, si nadeli predpasnike in se lotili dela.

Iz že pripravljenega testa smo naredili kroglice ter jih polagali na pekače. Težko smo čakali, da so se medenjaki spekli in vsaj malo ohladili, da smo jih lahko poizkusili. Zelo so nam teknili.

Pa še načrt za naslednje srečanje … samo namig  tokrat bo nekaj slanega!

Mateja Pečovnik in Mateja Remic

 MEDENJAKI (sestra Vendelina)

Sestavine:

  • 15 dag medu
  • 30 dag masla
  • 2 jajci
  • 15 dag sladkorja v prahu
  • 50 dag moke
  • 1 žlička sode bikarbone
  • mešana dišava za medeno testo (ne cela vrečka, malce manj)
Premaz:
  • 1 beljak
  • 7 dag sladkorja v prahu

Postopek:

Maslo penasto umešamo, izmenjaje in  postopoma dodajamo jajci, sladkor in med. Nato zamešamo moko s sodo bikarbono in dišavo za medeno pecivo. Zamesimo testo, da pol ure počiva. Oblikujemo kroglice in jih polagamo na malo pomazan pekač. Pečemo 10 minut pri 170 ˚C. Še tople povaljamo v mešanici sladkorja in beljaka. Položimo jih na pladenj.

Oglejte si tudi