Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Mladi planinci na prvem pohodu v tem šolskem letu

Mladi planinci iz vrtca Vransko smo v letošnjem šolskem letu začeli s pohodi že v jesenskem času, kar je drugače kot v preteklih letih, ko je bila praksa, da smo se v naravo podali šele spomladi. Zanimanje za sobotna druženja je veliko, saj je skupno število vpisanih otrok 18.

 

Bilo je prelepo jesensko jutro, s soncem obsijano, ko smo se zbrali na igrišču pred vrtcem. Za našo uvodno turo smo izbrali manj zahtevno pot. Podali smo se do plezalne stene, kjer smo si ogledali plezalce, nato pa se pogumno povzpeli po markirani poti do Lesjakove domačije. Med potjo smo opazovali naravo in iskali markacije. Pri leseni hišici, kjer pozimi postavijo skakalnico, smo imeli daljši počitek.

 

Pot smo nadaljevali skozi gozd do ceste, ki vodi na Tešovo, nato pa jo preko Marelice mahnili v dolino in nazaj do vrtca. V gozdu smo videli predvsem veliko gob, ki smo jih pustili za bolj izkušene gobarje in jih nismo trgali.

Na tokratnem pohodu nas je spremljal planinski vodnik Boštjan iz PD Vransko, da je bilo za varnost najmlajših še dodatno poskrbljeno.

                                                                                              Romana in Mateja

Oglejte si tudi