Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

MEDENI ZAJTRK V VRTCU VRANSKO

V petek, 20. 11. 2015, je potekal v Vrtcu Vransko, tako kot po vsej Sloveniji, tradicionalni slovenski zajtrk. Otrokom smo postregli z medom, maslom in mlekom slovenskih pridelovalcev.

Po zajtrku smo se zbrali v večnamenskem prostoru in si skupaj ogledali risanko Rojstvo čebelice Maje. Vrata igralnic smo odprli, da so otroci lahko prehajali, ustvarjali, se sladkali in se igrali na temo čebelarstva. Pripravili smo didaktične igre, ki so nam razgibale možgane. Iz nestrukturiranega materiala smo izdelovali čebelice, slikali na panjske končnice in na ta način dobro razgibali prste. izdelovali smo medene kroglice, pripravljali nabodala iz jabolk ter čaj z medom in tako poskrbeli za naše želodčke. Za konec pa smo se prepustili spretnim rokam Laure in Branke in postali prave čebelice.

Obiskala sta nas čebelarja iz Čebelarskega društva Vransko, g. Janez Kropivšek in g. Ivan Tokmadžić, in nam pripravila delavnico, v kateri so otroci pomagali narediti satnik. Ugotovili smo, da ni tako enostavno zabiti žebelj. Nekateri so bili pri tem bolj spretni, drugi manj, vsi pa smo bili zelo vztrajni. Otrokom sta pokazala zaščitno čebelarsko opremo in kadilnik. S seboj sta imela tudi sat z medom, ki smo ga lahko tudi pokušali in se sladkali.


                           Koordinatorice: Katja Rotar, Tatjana Travner in Mateja Remic

Oglejte si tudi