Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

40 let vrtca na Vranskem

Osnovna šola Vransko-Tabor, OE Vrtec Vransko je 13. novembra praznoval 40-letnico obstoja. Veseli so bili velikega obiska ob slovesnosti v športni dvorani, saj so s tem gostje, starši in otroci dali delu vzgojiteljic posebno težo.
 

V uvodu jih je pozdravila  ravnateljica Majda Pikl, ki  je dogodku namenila nekaj pozitivnih, spodbudnih besed, v nadaljevanju pa  je na nekaj prelomnic in dosežkov opozoril tudi  župan Občine Vransko, Franc Sušnik. Pomočnica ravnateljice Mojca Brglez je v nadaljevanju popeljala vse prisotne v posebno dogodivščino, kjer ni manjkalo presenečenj. Takoj za nastopom otroškega pevskega zbora pod vodstvom  Brigite Reberšek in spremljave Polone Miklavc na klavirju jih je obiskala klovnesa, ki je navzoče nasmejala in razveselila s svojimi zabavnimi idejami in vragolijami. Nadaljevali so z gibalno-zabavnimi igrami, kjer ni manjkalo balonov, kot se to spodobi za praznovanje. Igre so bile zasnovane tako, da so spodbujale starše in otroke k sodelovanju in so bile gotovo trenutek kakovostno preživetega prostega časa. Otroke je pričakal še srečelov, kjer je vsaka srečka zadela, preden pa so se poslovili, so se vsi gostje lahko še okrepčali in odžejali in si hkrati ogledali še razstavo izdelkov otrok Vrtca Vransko. Poleg tega so izdelki otrok  vrtca na ogled tudi v Schwentnerjevi hiši na Vranskem, in sicer vsak dan do 28. novembra od 10. do 15. ure.

Leta 1974 se je na Vranskem odprl prvi oddelek, ki je štel 20 otrok, 40 let kasneje pa jih je občutno več. Ta trenutek Vrtec Vransko obiskuje 134 otrok, zanje skrbi 17 strokovnih delavk, podporna služba pa šteje 10 delavcev v večjem ali manjšem deležu. V času, ko so vrtci imeli dolge čakalne vrste, se je Občina Vransko nenehno prilagajala in ustvarjala pogoje za predšolsko vzgojo. Tako se je pred desetimi leti, ko je vrtec praznoval 30 let obstoja, adaptiralo podstrešje in tako pridobilo dva oddelka ter večnamenski prostor, kar je zadoščalo vsa ta zadnja leta.  Lahko se pohvalijo, da jim ni bilo treba odklanjati otrok. Tudi sicer se je vrtec skozi leta spreminjal. Spreminjale so se tako vrednote in vzgojne smernice kakor tudi metode dela.

                                                                                                                T. Tavčar

 

Oglejte si tudi