Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Program NTC-učenja v vrtcu Vransko

Program NTC-učenja je pedagoški pristop, ki temelji na spoznanjih o razvoju in delovanju možganov. Dejavnosti so namenjene temu, da utrjujemo možganske povezave in ustvarjamo pogoje za nastajanje novih.

Zavedamo se, da je predšolsko obdobje pomembno življenjsko obdobje. Otroci intenzivno telesno zorijo, usvajajo osnovne učne spretnosti, spoznavajo sebe kot  učenca ter razvijajo temeljne strategije za samostojno učenje. Vzgojiteljice in učiteljice vrtca in šole Vransko-Tabor smo se zato dodatno izobraževale na Pedagoški fakulteti v Kopru pri dr. Ranku Rajoviću, ki nam je podal usmeritve, kako izboljšati svoje pedagoško delo. Seznanili smo se z dejavnostmi, ki pri otroku razvijajo zmožnosti, kako učinkoviteje pomniti vsebine, kako otroke motivirati za učenje ipd.

Dejavnosti NTC-programa v vrtcu zajemajo področje gibanja (spretnosti v naravi in na orodjih), družbe (spoznavanje simbolov – povezava simbolov, npr. zastave, prometni znaki …), narave (sproščena ustvarjalna igra v naravi), matematike (razvrščanje, miselne igre), jezika (uganke) in umetnosti (učenje pesmi preko slik).


Anuška Križnik, dipl. vzg. pr. otr. 

Oglejte si tudi