Za glavno jed je bilo potrebno sesekljati čebulo ter olupiti in narezati krompir. Čebulo so učenci prepražili, dodali krompir, rdečo papriko, paradižnikovo mezgo, malo moke, začimbe in vodo. Čez pol ure je bil kuhan slasten krompirjev golaž.
Za sladico so učenci potrebovali dve jajci, dodali sladkor, vanilijev sladkor, jogurt, olje, moko in pecilni prašek. To maso so nadevali v pekače za mafine in potrosili z narezanimi oreščki in suhim sadjem.
Med kuhanjem in pečenjem so si učenci zapisali in uredili recepte, nato pa pripravili mizo. Postregli so si s krompirjevim golažem in povem vam, da ni prav nič ostalo. Seveda so vsi nestrpno čakali mafine, ki so že lepo dišali. Na koncu so se posladkali še z njimi in s sokom. Sedaj je bilo potrebno samo še pomiti in pospraviti učilnico. Največ dela so imele na koncu gospe čistilke, zato se za njihovo pomoč iskreno zahvaljujemo.
Res veseli, zadovoljni in predvsem siti so učenci zapustili šolo. In prav lepo jih je bilo v naslednjih dneh slišati, kako so lahko tudi doma pripravili te jedi. Verjamem, da so bili tudi starši veseli in ponosni (kljub umazanemu štedilniku).
Zapisala Nataša Pečovnik.