Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Zlato priznanje na 31. festivalu Turizmu pomaga lastna glava in uvrstitev na državno tekmovanje

V torek, 7. 3. 2017, je v Mercator centru Velenje potekal 31. festival Turizmu pomaga lastna glava. Na tem festivalu smo sodelovali tudi učenci naše šole. Nanj smo se pripravljali pri turističnem krožku. Skupaj z mentorji Polono Miklavc Žebovec, Tino Puntar in Mihom Miklavcem smo izdelali turistično nalogo z naslovom Potujmo z Veroniko, saj je bila tema festivala POTUJEM, TOREJ SEM. Naše potepanje smo si zamislili takole: pripravili smo tridnevni tabor, ki se odvija na Turistični kmetiji Weiss, kjer se bodo dogajale različne delavnice, ter v njeni okolici. Tabor je namenjen spoznavanju naravnih in kulturnih znamenitosti Vranskega in Tabora ter druženju osnovnošolcev, starih od 8 do 12 let.

Na dan festivala smo se po drugi učni uri učenci turističnega krožka zbrali in se še malo pripravljali za nastop na tržnici. Ob 11.15 smo odšli proti Velenju, kjer smo najprej pripravili prostor za našo stojnico, nato pa smo imeli malo prostega časa. Ob 15. uri so na ogled stojnic začeli prihajati obiskovalci, mi pa smo jim predstavljali svoje delo. Naša stojnica je bila letos malo drugačna, saj je bila namenjena fotografiranju z različnimi ozadji, na katerih so bile prikazane točke našega tabora.

Nekateri člani naše ekipe so obiskovali druge stojnice in pridobivali informacije, ki so nam pomagale pri zaključnem zabavnem kvizu, ter obiskovalce centra hkrati vabili na našo stojnico. Drugi člani naše ekipe pa so obiskovalcem dajali informacije na sami stojnici. Festival in tržnico si je ogledala tudi naša ravnateljica, gospa Majda Pikl, ki je bila nad našim delom nadvse navdušena in nas je zelo pohvalila.

Ob 17.00 se je začel zabavni kviz. Med kvizom smo se zelo nasmejali voditelju in odgovorom, ki so bili včasih napačni, pa tudi zelo smešni. Ob 18.00 smo končno izvedeli rezultate. Že na začetku nas je voditelj razveselil s tem, da ni bronastih priznanj, ker smo se vsi zelo potrudili z zanimivimi stojnicami in nalogami. Nato smo nestrpno čakali, kdaj bomo slišali svoje ime. Končno so nas poklicali. Svojo šolo smo več kot odlično zastopali, saj smo dobili zlato priznanje za sodelovanje na festivalu ter se tako uvrstili na državno tekmovanje. Po prebranih rezultatih smo se fotografirali, pospravili stojnico ter se s kombijem odpeljali proti Vranskemu, kjer so nas pričakali starši.

Vsi smo bili zelo veseli in ponosni na naš uspeh, saj smo se z zlatim priznanjem uvrstili na državno tekmovanje, ki bo potekalo konec aprila v Mariboru.


Lucija Klemen, 7. a

Oglejte si tudi