Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
ČET.
12°C
3°C
Oceni objavo

ZAKLJUČNO SREČANJE OSNOVNOŠOLSKIH KUHARJEV

V torek popoldan, 14. junija 2016, smo se še zadnjič v tem šolskem letu zbrali kuharji Osnovne šole Vransko-Tabor z namenom, da pripravimo pogostitev zase in za starše.

S sabo smo prinesli predpasnik, različno sadje in štruco francoskega kruha. V jedilnici šole smo po različnih postajah pripravljali pestre jedi in tisto, kar sodi zraven. Korenčkovo juho s krompirjem, sadna nabodala, rezanje kruha, tunin, grahov, avokadov, zeliščni, sadni namaz ter prtičke za pogrinjke. Kuharji so pogrnili mize, jih lepo okrasili in nanje postavili pripravljene jedi. Tako kot celo šolsko leto so nam bile tudi tokrat v veliko pomoč šolske kuharice in čistilke. Kuharice nam vedno pripravijo vse potrebne sestavine in za nami marsikaj pomijejo, tokrat pa so pripravile slavni salamin namaz, katerega recept ostaja skrivnost. Čistilke za nami vedno tako lepo počistijo in nam posojajo metle, tokrat pa so nam zaključno srečanje popestrile še s prečudovitimi šopki. Hvala vsem.

Ko smo vse lepo pripravili, so se nam pridružili starši. Povabili smo jih na pokušnjo jedi in se v prijetnem vzdušju in ob dobri hrani poslovili od kuharskih srečanj in pestrega šolskega leta. Naslednjega pa se zopet srečamo s kuhalnico v roki.

Pa lep poletni pozdrav in dober tek v dobri družbi!

Oglejte si tudi