Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

Z NEJKO OMAHEN O RADOSTIH IN STISKAH ODRAŠČANJA

V torek, 5. 2. 2013, smo na Osnovni šoli Vransko-Tabor slovesno zaključili letošnji natečaj ob tednu otroka. Zbrali smo se v do zadnjega kotička polni dvorani kulturnega doma na Vranskem.
Gostja večera je bila Nejka Omahen, slovenska mladinska pisateljica, ki je s svojimi romani zaslovela že v najstniških letih.

Letos so učenci ustvarjali likovne in literarne prispevke o radostih in stiskah odraščanja. Pohvale in nagrade sta podelili ravnateljica Majda Pikl in gostja Nejka Omahen.

Za likovno ustvarjanje je prejelo pohvale 34 avtorjev z razredne stopnje in 21 s predmetne stopnje. Nagrajeni likovni ustvarjalci so bili: Manca Oštir (2. a), Pia Pečovnik, Tajda Strožič (2. c), Maja Adamič, Žan Šoštar (3. a), Vita Kovče (3. b), Simon Zajec, Marcel Semprimožnik, Lara Homšak Godler, Eva Marovt (5. a), Lenart Marovt in Melisa Kadirić (6. a).

Za svoje pesmi in zgodbe je dobilo pohvale 34 ustvarjalcev z razredne in 18 s predmetne stopnje. Nagrajeni pa so bili: Lana Učakar iz 3. a, Tanjuša Lukman in Ema Govednik Lesjak iz 4. c, Domen Marko in Marcel Semprimožnik iz 5. a, Blažka Vodovnik iz 7. a, Matevž Lesjak iz 7. c, Patricija Kukec Hraščički in Neja Weiksler iz 8. b, posebno nagrado za izjemen literarni prispevek pa je dobila Miša Filač iz 8. a.

Posebne pohvale smo podelili 1. a, 1. b in 3. b, saj so na natečaju sodelovali prav vsi učenci.

V programu so sodelovali učenci centralne in podružnične šole, ki so skozi igro, petje in ples prikazali, kako doživljajo otroštvo, prijateljstvo, starše, šolo, težave odraščanja, ljubezen, svoje talente, načrte … Radovedni novinarji pa so se z gostjo pogovarjali o odraščanju, njenih knjigah in njenem ustvarjanju.

Ker naša gostja 6. 2. praznuje svoj rojstni dan, smo ji vsi skupaj zapeli Vse najboljše, v prijetnem vzdušju pa smo se ob koncu še fotografirali na odru, ki je bil komaj dovolj velik za vse.

Za spodbujanje in usmerjanje pri ustvarjanju se zahvaljujemo vsem mentorjem. Hvala tudi podjetjema Mladinska knjiga in Hari tisk, ki sta nam podarila nekaj nagrad za učence.

Ob tej priložnosti je izšlo šolsko glasilo Bela vrana, v katerem so objavljene umetnije naših res ustvarjalnih učencev. Vabimo vas k branju tako Bele vrane kot tudi knjig Nejke Omahen. Pisateljica je povedala, da ima v načrtu že nove zgodbe.

 

Polona Učakar

Oglejte si tudi