Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Vranski župan sprejel najboljše

Na vrtu Schwentnerjeve hiše na Vranskem je župan Občine Vransko Franc Sušnik svečano sprejel in podelil priznanja župana Občine Vransko učencem OŠ Vransko-Tabor, ki so obiskovali matično osnovno šolo na Vranskem ter dosegli 9-letni odličen uspeh in druge pomembne dosežke na različnih regijskih in državnih tekmovanjih iz razvedrilne matematike, matematike, logike, vesele šole, fizike, astronomije, kemije, zgodovine, geografije, slovenščine in nemščine.
 V nagovoru  jim je župan Franc Sušnik za uspeh čestital in poudaril pomen znanja za nadaljnjo življenjsko pot. Še posebej se je zahvalil vodstvu šole, mentorjem in staršem. Skupaj je priznanje prejelo 14 učencev in učenk, od tega sedem tistih, ki so bili odlični v vseh devetih letih šolanja. V zahvalo jim je župan podelil pisno priznanje in knjigo Slovenija brez meja, avtorjev Andreja Capudra in Bogdana Kladnika. Šopke cvetja pa je prejelo 11 mentoric. V imenu učencev in mentoric se je zahvalila ravnateljica Majda Pikl, prireditev pa so popestrili harmonikarji Vane Povše, Oskar Kandare in Martin Cekin pod mentorskim vodstvom Natalije Ermakove.

V šolskem letu 2014/15 so bili najboljši učenci na matični šoli: Klara Novak (7. a), Marcel Semprimožnik ( 7. a), Maja Filač (8. a), Lenart Marovt (8. a), Davor Sušnik (8. a), Aljaž Grabner (9. a), Urška Kajbič (9. a), Luka Kolar (9. a), Beno Učakar (9. a), Adam Bergant (9. b), Tina Maček (9. b), Tilen Tehovnik (9. b). Devetošolci Aljaž Grabner, Urška Kajbič, Luka Kolar, Beno Učakar, Tina Maček, Tilen Tehovnik in Miha Ferme, ki je osnovno šolo obiskoval na Izlakah, se lahko pohvalijo z odličnim uspehom  vseh letih šolanja. Beno Učakar in Luka Kolar sta poleg ostalih uspehov osvojila še diamantnega Kenguruja za uspehe na matematičnem področju v vseh letih šolanja, Marcel Semprimožnik pa se lahko pohvali z drugo samostojno knjigo Ko spet vzide sonce.  Mentorice, ki so otrokom vlivale nova znanja in jih usmerjale od tekmovanja do tekmovanja so: Magda Oblak, Polona Učakar, Zlatka Avžner, Tina Rus Rozina, Tadeja Zupanc, Barbara Pertinač, Martina Zupan Kuserbanj, Marjeta Kapus. 

Županovo priznanje je prejel tudi učenec Glasbene šole Risto Savin Žalec, Jaka Turk, ki je pod mod mentorstvom Urše Tekavc osvojil zlato priznanje in 1. nagrado v disciplini Kitara - komorna igra na Dnevih kitare v Krškem v skupini z Evo Pišek in Jakom Križnikom.

 

Na sliki: učenci, mentorice, ravnateljica Majda Pikl in župan Franc Sušnik.

                                                                                                        T. T.

 

Oglejte si tudi