Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
0°C
PON.
12°C
-2°C
Oceni objavo

UČITELJI OSNOVNE ŠOLE VRANSKO-TABOR NA MEDNARODNI KONFERENCI SIRIKT 2015

Mednarodna konference SIRikt 2015 je dogodek, ki ga je letos že devetič organiziral Zavod RS za šolstvo. Namenjen je vsem učiteljem in ostalim pedagogom, ki jih zanima uporaba sodobne tehnologije pri pouku. Konferenca je potekala med 27. in 29. majem v Kranjski Gori.

 

Letošnje konference SIRikt smo se udeležili tudi učitelji naše šole: Simona Jan, Polona Miklavc, Miha Miklavc, Polona Vodičar in Katja Završnik. Konference smo se nekateri učitelji udeležili že večkrat.

 

Tema letošnje konference je bila Učimo se drug od drugega. Na konferenci smo iskali odgovore na vprašanja: Kako se učimo učitelji od učencev? Kako se učenci učijo drug od drugega? Kako se učimo sodelavci drug od drugega? Kako pri tem zbiramo in uporabljamo podatke?

Na plenarnih predavanjih so nam predavali priznani tuji pedagogi, med drugim Pedro De Bruyckere iz antwerpenske univerze v Belgiji; Gráinne Conole iz University of Leichester UK; Jerker Porat, učitelj in IKT- koordinator iz Nore na Švedskem.

 

Po plenarnih predavanjih smo na sejmu DajDam tudi mi predstavili naše delo: Simona Jan je predstavila prispevek z naslovom Priprava na tekmovanje Kresnička v 4. razredu s pomočjo IKT, Miha Miklavc prispevek z naslovom ROBO-učenje, Polona Miklavc prispevek z naslovom Uporaba IKT v dramskih prizorih, Polona Vodičar in Katja Završnik pa sta predstavili prispevek z naslovom Besedilne naloge v risanki. Katja Završnik je predstavila tudi prispevek Drobci iz vesolja, »Google Sites« spletna stran za učenje geografije v 6. razredu. Povzetke omenjenih prispevkov si lahko preberete na spletni strani sirikt.si.

 

Zavod RS za šolstvo je na letošnji konferenci razpisal tudi dva natečaja na temo Kako se učimo drug od drugega. Za natečaj sva mentorici Polona Vodičar in Katja Završnik z nekaterimi učenci 3. b-razreda pripravili kratko videozgodbo o tem, kako se lahko učimo drug od drugega. Posnetek si lahko ogledate spodaj.

 

Mednarodna konferenca SIRikt je odlična priložnost, da kot učitelj predstaviš svoje delo, poleg tega pa dobiš dragocena znanja in poznanstva, ki nam bodo koristila pri nadaljnjem delu.

 

Katja Završnik

Oglejte si tudi