Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

TRETJEŠOLCI SMO SI OGLEDALI AVTOCESTNO BAZO NA VRANSKEM

V sredo smo si tretješolci ogledali avtocestno bazo na Vranskem. Ogled baze nam je skrbno pripravil Samov ati Aldi Paulič, ki je svoj prosti čas namenil nam tretješolcem. Bilo je zelo zanimivo in poučno. Gospod Aldi se je z nami peš odpravil do Darsa, kjer sta nas pričakala dva njegova sodelavca, ki sta nas zelo lepo sprejela in otrokom pričarala neprecenljive izkušnje in doživetja. V otroških spominih bo zagotovo ostala vožnja s plugom, obisk gasilcev in prikaz njihovega dela ter seveda tudi ogled nadzornega centra. Ob tej priložnosti bi se rada zahvalila gospodu Aldiju za vso organizacijo, pomoč pri spremstvu na poti do Darsa in nazaj v šolo in vsem delavcem Darsa, ki so nam posredovali neprecenljivo znanje, katerega upam, da bodo učenci prenesli tudi na svoje starše. Hvala vam.
Takole pa so obisk videli tretješolci.

V sredo, 19. 6. 2013, smo šli na DARS. Vodil nas je gospod Aldi. Na Darsu smo si najprej ogledali vozila, pokazali so nam avto, ki zavaruje poškodovano vozilo, videli smo plug in se z njim tudi peljali. Šli smo v skladišče soli. Tam so bili ogromni kupi soli. Potem smo šli v jedilnico. Tam smo si ogledali predstavitev avtoceste in same baze. Pokazali so nam tudi kosilnico na daljinsko vodenje. Spoznali smo gasilce, si ogledali gasilski avto, nato pa so nam pokazali, kako z avtom gasijo. Iz vodnega topa je brizgala voda. Odšli smo v nadzorni center, kjer smo spoznali delo nadzornikov, pokazali so nam nekaj prometnih nesreč, ki so se zgodile na našem področju. Po ogledu smo se vrnili v šolo. Odšli smo tudi na sladoled.

Kristjan Aleš, 3. a

Ob tehniškem dnevu smo odšli na Dars. Šli smo peš. Med potjo je bilo zelo vroče, komaj sem čakala, da pridemo na cilj. Na Dars smo prišli okrog 10. ure. Ogledali smo si avtocestno bazo. Pokazali so nam, kako zavarujejo poškodovano ali pokvarjeno vozilo. Pogovarjali smo se o zimi in kaj delajo pozimi. Pokazali so nam plug in se z njim tudi vozili. Videli smo, kje in kako imajo spravljeno sol za zimo. Odšli smo tudi v jedilnico, kjer smo dobili ledeni čaj in vodo. Pogovarjali smo se o prometnih nesrečah, odstavnem pasu, nadvozih, podvozih … Nato smo odšli ven in si ogledali kosilnico na daljinca. Pogledali smo si tudi gasilce, njihove obleke, gasilski avto in pripomočke. Na koncu obiska na Darsu smo odšli še v nadzorni center, kjer smo videli različne prometne nesreče in dogodke na avtocesti. Po ogledu smo odšli nazaj v šolo. Med potjo smo se ustavili še na sladoledu. Ta dan mi je bil zelo lep.

Lucija Klemen, 3. a

V sredo, 19. junija, smo ob 9. uri odšli s Samovim atijem na Dars. Okrog 10.00 smo bili tam. Najprej smo si pogledali kombi, ki zavaruje poškodovan avto. Nato smo videli tovornjak, ki ima tablo, ki kaže, kam naj zapeljemo. Pokazali so nam tudi plug. Vsak se je lahko peljal okoli skladišča soli s plugom. Videli smo tudi kosilnico na daljinca, ki jo uporabljajo ob cestah, kjer je strmo pobočje. Videli smo tudi gasilce, ki so nam pokazali opremo, slišali smo sireno in videli curke vode iz vodnega topa. Nato smo odšli v nadzorni center, kjer smo videli prometne nesreče. Po ogledu smo se vrnili v šolo. Bilo je super.

Jaka Turk, 3. a

Oglejte si tudi