Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Starši so nam predstavili poklice

Zadnja dva tedna smo imeli tretješolci prav posebne obiske. Pri pouku so se nam pridružili nekateri starši, ki so predstavili svoje poklice.

V sredo, 14. 11. 2012, sta se nam pri uri spoznavanja okolja pridružila Jakov oči in Lucijina mami.

Gospod Grega Turk nam je predstavil poklic zastopnika zobnih materialov. Povedal nam je, da je po poklicu ekonomist. Za ta poklic je moral uspešno končati osnovno šolo, 4 leta srednje šole in višjo šolo. Povedal nam je, da opravlja terensko delo. V tem času obiskuje zobozdravnike, ki jim predstavlja izdelke, ki jih zastopa.

Na obisk je prišla tudi Ladi Klemen, ki nam je predstavila poklic inženirja tekstilne tehnologije in poklic rejnice. Predstavila nam je pripomočke, ki jih potrebujejo šivilje pri svojem delu, prinesla je barvne vzorce, ki jih uporabljajo v tovarnah za določitev barv posameznega izdelka. Pokazala nam je kroje in druge stvari. Gospa Ladi je predstavila tudi poklic rejnice.

V petek, 16. 11. 2012, sta nas obiskala Samov in Gašperjev ati. Gospod Romuald opravlja delo nadzornika na Darsu. Dela za računalniki, opazuje promet, ki se dogaja na avtocesti, in gleda, če je kje kakšna nesreča. Z njim smo se pogovarjali o avtocesti, prometu na njej, nesrečah, težavah na cesti in njegovem delu, ki se nam je zdelo zelo zanimivo. Pokazal nam je veliko zanimivih fotografij.

Gospod Sergej je poklicni voznik tovornjaka, opravlja delo mednarodnega voznika. S tovornjakom razvaža izdelke po celem svetu.

Predstavitev poklicev se nam je zdela zanimiva, ker smo o poklicih, ki so bili predstavljeni, izvedeli več. Učenci smo bili zelo veseli in nam je bilo všeč, saj so starši prinesli s sabo pripomočke, fotografije, letake. Spoznali smo, da moramo uspešno končati različne šole, če želimo opravljati poklice.

Vsem staršem, ki so se odzvali vabilu, se zahvaljujemo za obisk.

 

Zapisali učenci 3. a: Lucija Klemen, Lana Učakar, Tjaša Marko in Jaka Turk.

Oglejte si tudi