Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
NED.
13°C
0°C
Oceni objavo

SKUPAJ GRADIMO ZA ŽAREK UPANJA

V četrtek, 6. 12. 2012, smo na Osnovni šoli Vransko - Tabor priredili vsakoletno dobrodelno prireditev Žarek upanja. Vsa zbrana sredstva so namenjena šolskemu skladu, ki skrbi za pomoč socialno šibkim učencem. Letošnja prireditev pa je bila posebna, saj je ravno v teh dneh potekala mednarodna izmenjava pevskega zbora z Osnovno šolo Dragomir Marković iz Kruševca.

V bogatem prazničnem programu so nas razveseljevali pevski zbori obeh vrtcev ter centralne in podružnične šole, plesne skupine, igralci, glasbeniki in prostovoljci. Prepletale so se niti projekta Pridruži se, beremo in niti prostovoljstva. Prostovoljski krožek na šoli aktivno in uspešno deluje že več let, spodbujanje branja pa je na šoli ena najpomembnejših prednostnih nalog. Osrednji gostje prireditve so bili učenci in učitelji iz Srbije, ki so navdušili s svojim nastopom. Pevski zbor naše osnovne šole jim je obisk vrnil od 15. do 19. decembra.

Za vso pomoč, ki smo jo prejemali že med šolskim letom, se najlepše zahvaljujemo donatorjem: podjetju IBM Slovenija, Toyoti Adria, d. o. o., Slovenski filantropiji, Občini Vransko, podjetju Aida, podjetju A. Viryent, d. o. o. in Aleksandru Reberšku. Samo na dan prireditve pa smo s prodajo vstopnic in s prostovoljnimi prispevki zbrali kar 1.727,00 evrov.

Vsem se zahvaljujemo za res množičen obisk. Tako smo spet dokazali, da lahko mnogo dlani veliko stori in da smo povezani močnejši.

Oglejte si tudi