Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Šestošolci obiskali Olija na Goričkem

V četrtek, 13. 10. 2016, smo šestošolci odšli na ekskurzijo na Goričko. Ogledali smo si grad Grad na Goričkem, obiskali Doživljajski park in Geološki muzej Vulkanija ter se peljali z brodom po reki Muri.

Pot je bila dolga in zanimiva. Ko smo končno prišli do gradu, smo pomalicali. Kljub krajšemu ogledu gradu Grad je bil le-ta zelo zanimiv, saj smo izvedeli veliko stvari. Naslednja postaja naše strokovne ekskurzije je bil Doživljajski park Vulkanija, ki smo se ga najbolj veselili. Na sodobni interaktivni mizi smo najprej spoznali glavne geološke značilnosti Zemlje, predvsem iz sveta vulkanov in kaj nam življenje z vulkani prinaša. Ogled je bil izdatno podprt z interaktivnimi in izobraževalnimi vsebinami, za kar je bil zaslužen krtek Oli, ki nas je vodil skozi lavino cev vse do dvigala, ki nas je popeljalo v globino Zemljine skorje. Izvirna 3D-tehnika nas je vodila skozi zgodovino vesolja in nas seznanila, kaj se je dogajalo na ozemlju, ki je danes na Goričkem.

Ekskurzijo smo zaključili na otoku ljubezni v Ižakovcih. Ko smo prispeli, smo si najprej ogledali kratek filmček o büjraših (ljudje, ki so zajezili reko Muro). Za konec smo si ogledali še mlin na Muri in se nato še šli peljat z brodom, ki je bil ključnega pomena za prebivalce, da so s tem hitreje prečkali reko Muro.

Čakala nas je samo še dolga pot nazaj domov. Ekskurzija na Goričko nam je bila vsem zelo všeč.

Maja Pečovnik, 6. a

Oglejte si tudi