Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

SEDMOŠOLCI V ARBORETUMU

Sedmošolci smo že imeli naš prvi letošnji naravoslovni dan. Bilo je super.

V sredo, 5. 9. 2012, smo se sedmošolci OŠ Vransko-Tabor odpravili na naravoslovni dan v Arboretum Volčji Potok. Najprej sta nas sprejeli dve prijazni učiteljici, ki sta nam razdelili učne liste in trde podlage. Nato smo se odpravili proti Rosarijumu, kjer smo videli od 100 do 150 vrst različnih vrtnic. Pot smo nadaljevali proti Ameriškemu parku. Gospa nam je povedala, da latinska beseda arbor pomeni drevo, arboretum pa zbirka dreves in grmov.    
V Volčjem Potoku je arboretum leta 1952 ustanovila ljubljanska univerza. Pred tem je bil park v lasti družine Souvan. V Arboretumu Volčji Potok je posajenih približno 4000 vrst lesnatih rastlin, v Sloveniji pa v naravi raste le približno 250 vrst takih rastlin. Šli smo tudi mimo drevesa z imenom tulipanovec, katerega ime izvira iz njegove oblike lista. Poleg bršljana in maha je na njegovem deblu raslo tudi veliko lišajev, ki so lahko grmičasti, listasti ali skorjasti.
Pred odhodom smo si ogledali še izredno zanimive razstave orhidej, kaktusov in metuljev. Videli smo tudi kletko s papigami in drugimi ptiči. Tudi ti so bili zelo zanimivi.

Eva Homšak Godler in Erika Orehovec
7. a-razred OŠ Vransko-Tabor

Oglejte si tudi