Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

PRVOŠOLCI IN DRUGOŠOLCI NA POHODU; V DEŽJU IN SONCU SE DALEČ PRIDE

Prvošolci smo se kljub slabi vremenski napovedi 14. aprila 2016 odpravili na pohod. S sabo smo vzeli dežnike in pijačo, se dobro obuli in oblekli ter šli čez Marelico do cerkve sv. Jeronima in nazaj do šole. Med potjo smo našli kar nekaj živali, ki jih vidimo samo v takem vremenu, si jih dobro ogledali in se o njih pogovorili. Izkusili smo tudi, da so kamni in korenine v deževnem vremenu spolzki in da je po takih poteh potrebno hoditi previdno. Za marsikoga je bilo prvič, da je hodil v takem vremenu in rokoval z dežnikom. Nekaterim je bilo všeč, drugim malo manj. Nazaj smo prišli nekateri bolj, nekateri manj mokri. Posušili smo nogavice in odšli na zasluženo kosilo.

Mitja: »Všeč mi je bilo, da sem bil malo moker, ni mi bilo všeč hoditi po spolzki poti.«

Luka: »Všeč mi je bilo hoditi po poteh brez kamenja, niso mi bili všeč rjavi polži.«

Denis: »Rad sem hodil po hribu navzgor, ne pa navzdol in po kamnih.«

Jan K.: »Ni mi bilo všeč, da sem videl povoženega močerada.«

Drugošolci so se odločili za bolj ugodne vremenske razmere in so se na pohod v Jakov dol podali naslednji dan, v petek, 15. aprila. Več o pohodu so zapisali kar učenci sami.

V petek smo imeli športni dan. Najprej smo imeli malico. Dobili smo še vodo za na pohod. Nato smo se obuli in počakali zunaj na klopci. Končno smo odšli na pohod z gospo Lejlo, gospo Danico, gospo Mojco in gospodom Jožetom. Previdno smo prečkali glavno cesto in odšli v gozd. V gozdu smo se zabavali in ko smo prišli do vrha, smo pili, jedli in se igrali. Nazaj smo odšli po drugi strani. Videli smo pet hudih psov in nato smo kmalu zagledali odbojkarsko igrišče. Na poti smo prepevali pesmi. Žana mi je z regratovo tekočino namazala jezik. Bila je grenka, zato sem moral spiti veliko vode. Utrujeni smo se vrnili nazaj v šolo. Iz blazin smo si naredili ležalnike in pogledali risanko. (Gašper Slapnik, 2. b)

Danes, 15. 4. 2016, smo imeli športni dan. S sošolkami in sošolci smo šli na pohod. Hodili smo po gozdu in ob obrobju gozda. Ko smo prišli iz gozda, smo morali prečkati cesto. Bilo me je zelo strah, saj je eden od sošolcev tekal po cesti in ni ubogal učitelja. Vse se je srečno končalo. Pohod je bil zelo dolg. Ko sem prišla domov, so me noge zelo bolele. Usedla sem se na kavč in se odpočila, saj me je naslednji dan čakal pomemben dan. (Zala Miklavc, 2. b)

Na športnem dnevu mi je bilo všeč, ko smo se kotalili po hribu. A ni mi bilo všeč, ko smo toliko jedli. Bilo mi je fino, ker smo veliko hodili. Ni mi bilo všeč, ker je zelo pihalo. Vse so nas bolele noge. Zelo smo bili veseli, ko smo prišli v šolo. (Miha Ahac, 2. b)

Imela sem se lepo na pohodu. Med pohodom sva se  pogovarjali s Špelo o različnih stvareh. Pohod je bil tudi zelo  zanimiv. Ko smo prišli na vrh, je tudi malo pihalo, a vseeno smo  pojedli sendviče in popili vodo. Ko smo hodili, smo videli  enega konja. Hodili smo po gozdu. Vreme je bilo sončno in malo je tudi popihalo. Potem smo prišli nazaj v šolo. Prijateljica je risala, jaz sem pa odšla domov. (Manca Gril, 2. a)

V petek, 15. 4. 2016, smo imeli športni dan pohod. Zjutraj smo dežurni učenci šli po malico. Ob deveti uri smo se peš odpravili proti Jakov dolu. Po dveh urah hoje smo prišli na vrh hriba. Na travniku smo pojedli malico. Tam smo se igrali. Potem smo se počasi odpravili proti šoli. V šoli smo najprej pojedli kosilo. Po kosilu smo si ogledali risanko. Potem smo pobirali smeti. Preživeli smo lep športni dan. Bilo je zelo zabavno. Komaj čakam, da bo spet športni dan. (Ajda Bogataj, 2. a)

Danes, v petek,  so reditelji najprej prinesli malico, potem smo šli na pohod. Na poti smo srečali čistilko, ki smo jo seveda pozdravili. Hodili smo po gozdu in videli veliko zanimivih stvari, ki jih lahko srečaš v naravi. Na vrhu hriba smo si odpočili, ker smo bili zelo utrujeni. Na poti nazaj smo šli tudi mimo gostilne Luna. Ko smo šli do šole, smo videli petošolca. Potem smo počasi prišli do šole. (Klavdija Mali, 2. a)

Oglejte si tudi