Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Prvo mesto za raziskovalno nalogo

Na Inštitutu za celostni razvoj in okolje (ICRO) iz Domžal so v letošnjem šolskem letu v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo in okolje (MKO) že petnajstič pripravili akcijo promocije varstva voda VODNI DETEKTIV. Letošnja tema natečaja je bila Voda in hrana.

Natečaja se je udeležilo 40 šol iz vse Slovenije in preko 700 učencev, ki so pod vodstvom 64 mentorjev izdelali več kot 50 projektov.

Na natečaju v kategoriji raziskovalnih projektov za 2. triletje je osvojil 1. mesto učenec Marcel Semprimožnik iz 4. a Osnovne šole Vransko - Tabor. Pod mentorstvom Simone Jan je izdelal raziskovalno nalogo z naslovom Ekološko kmetijstvo – pot do zdrave hrane in neoporečne vode.

V svoji raziskovalni nalogi je želel poudariti, kako pomembno je ekološko kmetijstvo za okolje in naravo in kako pomembna je tako pridelana hrana za zdravje ljudi. Opisal je negativen vpliv intenzivnega kmetovanja na podtalnico, skrb za kakovost voda, raziskal je tudi razlike med ekološko pridelano hrano in hrano, pridelano na konvencionalen način, ter prednosti ekološkega kmetovanja. V nalogi je predstavil ekološko kmetijo, kjer živi, ter izvir, iz katerega pridobivajo pitno vodo za potrebe svoje kmetije.

Oglejte si tudi