Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

PROJEKT ACES

Projekt ACES se počasi zaključuje. Za nami sta dve uspešno izvedeni mednarodni izmenjavi učencev in učiteljev.
Novembra 2012 smo obiskali našo partnersko šolo Základná škola, ki se nahaja v mestu Zvolen na Slovaškem. Učenci so sodelovali pri pouku, prav tako so prevajali filme, ki smo jih snemali v okviru našega projekta z naslovom I dare you to speak up!

V šoli so se učenci udeležili različnih delavnic in športnih dejavnosti. Gostitelji so nas popeljali po mestu Zvolen, ogledali smo si grad, muzej in bližnjo Bansko Bystrico.
V začetku februarja 2013 smo mi gostili učence in učitelje s Slovaške. Na predvečer kulturnega praznika so se udeležili proslave v Kulturnem domu Vransko, sprejel pa jih je tudi župan Občine Vransko, g. Franc Sušnik. V Muzeju novejše zgodovine v Celju so si ogledali razstavo Živeti v Celju. V soboto so sodelovali na tradicionalnem pustnem karnevalu Vransko, kjer so se predstavili v tradicionalnih nošah.
Nad našim krajem in njegovo okolico so bili navdušeni, poslali so nam tudi povezavo do spletne strani svoje šole, kjer so objavili nekaj fotografij:
http://web.5zszv.edu.sk/node/135
V imenu gostujočih učiteljev in učencev se iskreno zahvaljujemo staršem za izkazano gostoljubje ter pomoč pri izvedbi mednarodne izmenjave v okviru projekta ACES. Zavedamo se, da bi brez pomoči staršev težko izpeljali takšne projekte. Prepričani smo, da bo vsem skupaj ta izkušnja ostala v lepem spominu.
Prav tako se zahvaljujemo vsem tistim, ki so nam podarili majhne pozornosti, s katerimi smo ob odhodu razveselili učence in učitelje s Slovaške. Pomagali so nam: STA Ljubljana, Pinocchio Celje, Čokoladni atelje Dobnik, Simbio Celje.
Zdaj je pred nami le še zaključna prireditev, ki bo aprila v kraju Senec na Slovaškem, kjer bomo skupaj predstavili naš projekt I dare you to speak up!
Učencem, učiteljem in staršem bomo naš projekt predstavili aprila na prireditvi Povežimo se …, s katero bomo zaključili vse projekte, ki so v letošnjem šolskem letu potekali na OŠ Vransko - Tabor.

 

Beatrika Jernejc           
vodja projekta ACES

Oglejte si tudi