Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
NED.
13°C
0°C
Oceni objavo

POPESTRIMO ZDRAV ŽIVLJENJSKI SLOG ALI ZDRAV ŽIVLJENJSKI SLOG MALO DRUGAČE

 

Vsako leto pri ZŽS gostimo športne klube in športnike, ki nam z veseljem predstavijo športno panogo, s katero se ukvarjajo že vrsto let, in delajo z mladimi.

 

V novembru smo imeli srečo. Obiskala nas je namreč večkratna mladinska prvakinja v ritmični gimnastiki iz Rusije – Oksana. Trenutno skrbi za gibljivost mladih judoistov v Judo šoli JAKA.

 

Vsi smo z odprtimi usti občudovali njeno gibčnost in tudi sami poskušali z vadbo, a smo si morali priznati, da ji ne sežemo niti do kolen. Povedala nam je, da gimnastiko trenira že od svojega tretjega leta in da pri treniranju potrebujemo veliko discipline in vztrajnosti. Ob gimnastiki trenira še taekwando, kick-boks, aerobiko in tako ohranja svoje telo v formi.

 

Eden od mnogih borilnih športov je tudi judo. Z Ivijem smo vadili tudi ta šport in naučil nas je, kako pravilno padamo, ne da bi se pri tem poškodovali. Med vadbo smo ugotovili, da smo tej vadbi kos in padci so nam dobro uspevali. Vse to nam bo v bodoče prišlo prav pri vsakem športu. Vadba je bila zanimiva, a tudi utrujajoča.

 

Hvala Judo šoli Jaka za prijetne športne urice in druženje tako na Osnovni šoli Vransko kot na podružnici v Taboru.

 

Mentorja ZŠS

Hajdeja Brglez

Miha Miklavc

Oglejte si tudi