Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Podelitev bralnih značk na Osnovni šoli Vransko-Tabor

V petek, 24. 4. 2015, smo na Osnovni šoli Vransko-Tabor podelili bralne značke. Na šoli Vransko je bralne značke osvojilo 165 učencev, na podružnični šoli Tabor pa 108 učencev. Podelitev bralne značke je potekala v sklopu aktivnosti ob dnevu knjige in avtorskih pravic.

Na podelitvi so učenci pripravili kratek kulturni program, v katerem so pisatelju Primožu Suhodolčanu pokazali, kako so si oni zamislili dogodivščine Petra Nosa. Tako je Peter Nos pripovedoval o tem, zakaj ima povit nos, kaj se zgodi, ko gre v šolo in vidi sosedo, da obeša perilo, ter o tem, kako je, preden odide  v šolo. Vmes so tudi zaplesali in zapeli.

Pisatelj je bil nad nastopom navdušen, kar je tudi povedal v kratkem intervjuju, ki ga je  z njim opravil Žan Macarol. "Branje je  pomembno. Če ne znamo brati, je problem tu: ne vemo, kdaj na avtobus, ne znamo prebrati jedilnega listan …" Povedal je tudi, da fantje ljubijo zelooo tanke knjige, take  z veliko slikami. Njegove knjige nastajajo ponoči, zjutraj se pa same napišejo na računalnik …  Tega mu ravno nismo verjeli.

Vse značkarje, posebej še tiste, ki so devet let ostali zvesti gibanju za bralno značko, čaka presenečenje,  in sicer nagradni izlet. Kam, je zaenkrat še skrivnost.

Marija Završnik, mentorica bralne značke

 

Oglejte si tudi