Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
ČET.
12°C
3°C
Oceni objavo

Plavalna šola v naravi v Žusterni pri Kopru

V ponedeljek, 15. aprila, smo se odpravili v šolo v naravi v Žusterno pri Kopru. V šolo sem prišel z majhnim kovčkom in nahrbtnikom. Zbrali smo se pred šolo in čakali na avtobus. Ko smo bili vsi zbrani, smo se odpeljali. Na avtobusu smo se pogovarjali in gledali skozi okno. Prispeli smo do prve postojanke. Tam smo pojedli malico in šli na stranišče. Nadaljevali smo pot do Žusterne. Ko smo prispeli, smo odšli na recepcijo in počakali na kartice. Odšli smo lahko v svoje sobe, kjer smo razpakirali. Sledilo je kosilo in nato plavanje. Po plavanju je bil že čas za večerjo. Ko smo se najedli, smo se zbrali na hodniku, kjer smo dobili navodila za pisanje dnevnika. Zvečer smo odšli na večerni sprehod v Koper. Tam smo si privoščili sladoled. Podobno je bilo tudi druge dni, s tem, da je bilo še lepše. Vsak dan nas je čakala druga dogodivščina. Obiskal nas je potapljač in nam predstavil svoje delo. Drugič smo poslušali predavanje o oljki. Najbolj v spominu mi je ostal izlet z ladjico v Piran in disko zadnji večer. Vse mi je bilo všeč.

Jernej Bubalo Medved, 4. b

V Piranu smo se  povzpeli  do cerkve sv. Jurija in se razgledali, kupili smo razglednice in spominček ter se posladkali s sladoledom. Kupili smo si vstopnico za ogled  Akvarija. V akvariju so bila tla steklena, pod njimi pa jama z izkopaninami in strah me je bilo, da bom padla vanjo. V velikih akvarijih smo videli veliko morskih živali – morski list in najrazličnejše ribe, kakršnih še nikoli nisem videla. Všeč mi je bilo, da sem se fotografirala z veliko tuno v ozadju. Nato pa smo si kupili še kakšen spominček.

Tanjuša Lukman in Natalija Jelen, 4. c

V bazenu Hotela Žusterna smo plavali v slani morski vodi. Vsak dan smo dvakrat  vadili  žabico, kravl in hrbtni kravl. Seveda smo vadili  tudi skoke v bazen, na noge in na glavo. Potem smo imeli za malico jabolko ali banano ali hruško ali pomarančo. Zelo je bilo dobro. Nato smo se vrnili v bazen in ponovili, kar smo se učili. En dan je vaditelj Žan povedal, da je v bazenu gneča, zato smo lahko šli na tobogane. Super je bilo!

Anja Drnolšek, 4. c

 

Oglejte si tudi