Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Ohranjamo naravo - KEMS

Učenci in učitelji Osnovne šole Vransko-Tabor smo 5. 12. 2014 izvedli ekodan.
Ob besedi KEMS so učencem in učiteljem naše šole še kako začele migati možganske celice. Je to kakšno nenavadno bitje, kakšno novodobno odkritje? 

 

Zagato smo rešili ob ogledu izobraževalnih oddaj, kjer smo ugotovili, da s kratico KEMS poimenujemo kartonsko embalažo mleka in sokov. Ogledali smo si kratke filme, kjer smo se o obravnavani temi veliko naučili. Sledile so delavnice, kjer smo zbrani KEMS, ki bi sicer ''romal'' v rumen zabojnik naših gospodinjstev, z domišljijo, ustvarjalnimi idejami in veliko dobre volje spremenili v zanimive, tudi uporabne izdelke, božično-novoletne okraske in darila.

 

Ob koncu ekodneva smo pripravili eko božični bazar, na katerem so predstavniki razredov predstavili nastajanje svojih izdelkov, se predstavili s svojim sloganom ter odgovarjali na vprašanja o obravnavani tematiki.

Sledilo je glasovanje učencev in učiteljev. Učenci smo svojega favorita nagradili z glasom v obliki zamaška, učitelji pa v obliki izrabljene baterije. Sledila je razglasitev dveh najboljših izdelkov po mnenju učencev in dveh po mnenju učiteljev. Čeprav smo bili nekateri bolj in drugi manj uspešni pri zbiranju glasov, smo bili zmagovalci kar vsi.

 

Učenci in učitelji smo pridobili veliko znanja, izkazali veliko kreativnosti in motivacije. Razvijali smo zavedanje, da so lahko smeti tudi nova surovina.

 

S svojimi izdelki bomo sodelovali na nagradnem natečaju slovenskih ekošol - EKO PAKET 2014/15.

 

Držimo pesti!

 

Oglejte si tudi