Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Obisk sejma Turizem in prosti čas

Januarja smo se učenci izbirnega predmeta turistična vzgoja odpravili v Ljubljano na sejem Turizem in prosti čas. Tam smo najprej pomalicali, nato je sledilo vodenje po sejmu. Spoznali smo prijazno vodičko, ki nam je predstavila posamezne oddelke in zraven povedala še kakšno zanimivost. Med ogledom smo videli mnogo stojnic in različne maskote, ki so skušale privabiti ljudi do stojnic. Med maskotami so bili med drugim tudi zmajček iz Ljubljane, bend iz Butal in čarovnice, s katerimi smo tudi zaplesali ob igranju omenjenega benda.

Na eni izmed stojnic so predstavljali judo in se borili, spet na drugi so prodajali kamenčke, ki te obvarujejo pred negativci ali ti prinašajo ljubezen. V drugi dvorani so predstavljali čolne. Med njimi smo lahko videli tudi posebne ročno izdelane čolne.

Predstavljale so se tudi druge države, kot so Slovaška, Turčija, Srbija …

Po vodenju smo se učenci razdelili v skupine in še sami raziskali posamezne stojnice ter zbrali najrazličnejše letake. Ko je napočil čas odhoda, smo se spet zbrali in verjetno z mnogo več znanja sedli v kombi in se odpeljali proti Vranskemu.

Zala Križnik, 7. b

Oglejte si tudi