Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

OBISK ČEŠKE ILUSTRATORKE Galine MIKLINOVE V 3. a-razredu

Učenci 3. a sodelujemo v projektu Naša mala knjižnica. Pridno prebiramo in beremo knjige ter rešujemo naloge v Ustvarjalniku.
 Letos smo bili zelo ustvarjalni, saj smo naredili velikanskega črva, v imenu Rista Bobnarja smo pošiljali razglednice in izdelali smo lihožerca Hihitka.

Zaradi našega udejstvovanja v projektu nas je letos obiskala češka ilustratorka knjige Lihožerci Galina Miklinova. Lihožerci so bitja, ki jedo samo leve nogavice. So bitja, ki živijo z ljudmi, vendar jih ljudje ne vidimo. Če doma nimate nogavic v parih, imate zagotovo lihožerca, ki potrebuje vašo levo nogavico.

Več o dogodku sta napisali Ajda in Zala.

V četrtek, 20. 4. 2017, smo imeli prav poseben dan. Med poukom smo doživeli obisk posebne vrste.

Obiskala nas je ilustratorka Lihožercev Galina Miklinova. Gospa prihaja s Češke. Ker ne govori slovensko, je imela s sabo prevajalca Petra Kuharja in gospo iz Naše male knjižnice. Gospe smo zaplesali kavbojsko in sankaško polko, angleški valček in ji po notah na projekciji zaigrali z glasbenimi cevmi. Nato je sledila delavnica, v kateri si je vsak izdelal svojega lihožerca. Lahko smo si kupili knjigo Lihožerci se vračajo, na katero se je gospa podpisala.

Najbolj mi je bila všeč delavnica lihožercev. Jaz sem izdelala prikupnega lihožerca z zelo dolgimi nožicami.

Ajda Bogataj, 3. a

 

V četrtek, 20. 4. 2017, nas je obiskala češka ilustratorka Galina Miklinova. Ko je prišla v knjižnico, so ji tri učenke in en učenec zaželeli dobrodošlico v angleškem jeziku. Ko so končali z dobrodošlico, smo zaplesali tri plese in enkrat zaigrali na cevi. Nato nam je gospa Galina pokazala, kako se naredi lihožerca. Vsak si je naredil enega ali dva lihožerca. Na koncu si je lahko še vsak kupil knjigo z naslovom: LIHOŽERCI SE VRAČAJO.

Ta dan mi je bil zelo všeč. Upam, da se še kdaj ponovi.

Zala Krivec, 3. a

Oglejte si tudi