Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

NOVEMBRSKE SOBOTNE DELAVNICE V OKVIRU PROJEKTA POPESTRIMO ŠOLO

V novembru smo pri projektu Popestrimo šolo pričeli z izvedbo sobotnih delavnic. Sobotno druženje je potekalo na Osnovni šoli Vransko, in sicer 10., 23. in 30. novembra.
Na prvi delavnici so se učenci preizkusili v igranju družabnih iger.

Druga delavnica je bila tematsko obarvana. Posvetili smo se spoznavanju nemškega jezika in Nemčije kot dežele. Najprej smo poslušali nemško pravljico Ich bin Ich, v kateri smo spoznali glavnega junaka, ki je po svetu iskal svoje mesto pod soncem. Ni bil podoben niti konjem niti papigam ali ribam. Na koncu je ugotovil, da on je pač on in se je poimenoval Jaz sem jaz. Z učenci smo se naučili, kako se po nemško poimenuje  riba, konj in tudi druge živali. Naučili smo se, kako se predstavimo ter povemo, koliko smo stari. Ker pa je bil naš Jaz sem jaz še vedno sam svoje vrste, smo si v drugem delu našega druženja izdelali vsak svojega Jaz sem jaz-a. Na koncu smo izpolnili še knjižice o sebi, kamor smo narisali svojo družino, odtisnili svojo roko in narisali, kaj najraje jemo.

Na zadnji delavnici smo se potopili že v praznično vzdušje z izdelovanjem božične in novoletne dekoracije. Izdelali smo božično nogavico iz papirja, ki smo jo napolnili z bomboni, ki so bili skriti v avli šole in jih je bilo potrebno poiskati. Izdelali pa smo tudi božično smrečico iz papirja, ki jo lahko kot dekoracijo postavimo na mizo doma ali celo na okensko polico.

Vse tri delavnice so bile zelo dobro obiskane. Otroci so na njih uživali.

 

Mentorji projekta Popestrimo šolo: Jože Toplak, Miha Miklavc in Katja Završnik

Oglejte si tudi