Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

Naj pesem pove

V četrtek, 21. 4. 2016, so se tudi mladi pesniki naše centralne šole in podružnice udeležili srečanja mladih pesnikov na Osnovni šoli Prebold Naj pesem pove.

V programu so sodelovali avtorji izbranih pesmi, gostitelji so pripravili odlične glasbene in plesne točke. V nastopu skupine kitaristov se je predstavil tudi Jaka Turk iz 6. a. Osrednja gostja prireditve je bila pesnica Barbara Gregorič Gorenc, ki nas je navdušila s svojimi iskrivimi pesmimi, prav po meri otrok in najstnikov. Z naše šole so svoje pesmi predstavili Aljaž Jelen iz 2. c, Iza Zorenč in Vanesa Stanko iz 4. c ter Marcel Semprimožnik in Simon Zajec iz 8. a. Pesniki naše šole, ki so tudi sodelovali na pesniškem natečaju, so Iza Kvas iz 1. b, Julijan Hrastnik in Ana Mešič iz 2. c, Janina Kvas in Zala Lukman iz 3. b, Valerija Slakan, Špela Marko in Anja Strožič iz 5. c, Vesna Kralj iz 6. b, grafite pa je prispeval Nejc Zorenč iz 8. b.

Prireditve so se udeležili še nekateri mladi literati naše šole, ki radi prisluhnejo poeziji.
Pesniški mentorji smo bili Darja Savinek, Simona Jan, Stanka Tominšel Kužnik, Branko Šketa, Polona Miklavc in Polona Učakar.

Ob prireditvi je izšlo glasilo, kjer so objavljena vsa dela, prispela na natečaj. Pesniki pa se že veselimo prihodnjega srečanja.

 

Polona Učakar

Oglejte si tudi