Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

»MAŠKARE« V DOMU STAREJŠIH OBČANOV VRANSKO

12. februarja smo se prostovoljčki Osnovne šole Vransko-Tabor odpravili v Zavod Sv. Rafaela Vransko. Takrat je namreč bil pust in veselo rajanje. Že teden pred pustnim rajanjem pa smo poskrbeli za pustno vzdušje in okrasili vhod ter skupne prostore v domu.
Za pusta smo se v šoli namaskirali, nato pa se odpravili do doma starejših občanov. Tam smo najprej  pozdravili varovance doma in jih posladkali z bomboni in piškoti. Na začetku nam je bilo kar malo nerodno. Kmalu pa smo se razživeli in plesali, peli ter pripravili kratek program. Obiskala nas je tudi Tina Maze, ki so jo varovanci z vsem veseljem sprejeli, jo zelo občudovali ter ji postavili različna vprašanja. K nam so nato prišli še  Rdeča Kapica, njena babica ter volk. Odigrali so prečudovito igro »Sodobna Rdeča Kapica«, v kateri je babica zaupala, s kakšnimi težavami se sooča. Prišel pa nas je pozdravit tudi sam Božiček, ki ga je zanimalo, kako smo preživeli praznike. Peli smo pesmi Mi se imamo radi, zelo znano V dolini tihi in plesali račke. Seveda ne smemo pozabiti tudi na godca, ki je igral na harmoniko in ustregel našim glasbenim željam, razveselila pa se nas je tudi Pika Nogavička. Čisto ob koncu pustovanja je prišla tudi maska, ki je nihče ni prepoznal.

Ravno ko smo se prostovoljčki vživeli v rajanje, pa smo žal morali nazaj v šolo. Bilo je pravo pustno rajanje in lepo preživeto dopoldne. Naslednje leto bomo obisk zagotovo spet ponovili.

 

Napisala Alja Pečovnik, 8. a.

Mentorici: Tina Golob in Sanja Marn

Oglejte si tudi