Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

MALA POŠASTKA MICI NA SPREJEMU PRVOŠOLCEV

Prvi šolski dan je vsako leto novo doživetje, ki se ga še posebej veselijo prvošolci. Da se bodo tega dogodka še dolgo spominjali, so letos učenci, ki so obiskovali počitniške delavnice, za prvošolce pripravili prav poseben sprejem, in sicer  igrico z naslovom Mala pošastka Mici.

V igrici se prepletajo igra, pesem ter animacija, ki igrici doda »tisto nekaj«, zaradi česar je ta posebna in zanimiva. Igrico so predstavili tako prvošolcem centralne šole na Vranskem kot tudi podružnične šole v Taboru.

V glavni vlogi Šimna in Mici sta se preizkusila Filip Pikš in Tjaša Pečovnik, ki sta svoji vlogi sprejela zelo odgovorno. V igrici so nastopali tudi Urška, Nejc in Neža Šmajs, Ana Pečovnik, Lara Jelen, Monika Pečovnik, Maja Pečovnik, Ana Marija in Martin Žilnik, Gašper in Andraž Štancer, Leon Pikš.

Mentorice kratke predstave o pošastki Mici, ki Šimnu in njegovi mami povzroča nemalo preglavic, so bile Katja Završnik, Danijela Jeršič in Polona Miklavc.

Igrico so v četrtek, 12. septembra, predstavili tudi učencem razredne stopnje, ki so z nasmehom in aplavzom pokazali, da jim je bil nastop sošolcev in prijateljev všeč.

V oktobru se bomo predstavili tudi v Knjižnici Miško Knjižko v Celju.

Upajo, da so s to kratko predstavo polepšali prvi šolski dan prvošolcem, lutka Mici pa jih bo spremljala na vsakem koraku in jih usmerjala na pravo pot.

 

Katja Završnik

Oglejte si tudi