Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

LITERATI ZAKLJUČILI ŠOLSKO LETO Z MINI TV-ŠOVOM RDEČA KAPICA

Tudi v tem šolskem letu je deloval literarni krožek. Obiskovali so ga učenci od petega do osmega razreda. Bili so ustvarjalni, igrivi in polni idej. Tako je skozi igro nastala ideja, da bi uprizorili znano pravljico o Rdeči kapici v obliki televizijske oddaje. Izdelali smo tudi tematski časopis na to temo in pisali zdravniške izvide za volka, babico in Rdečo kapico.
Mini TV-šov smo uprizorili v petek, 14. 6., ko so učilnico za slovenščino obiskovalci napolnili do zadnjega kotička. V TV-poročilih smo poročali s kraja strašnega dogodka, nato pa sta nas v studiu obiskali rešeni babica in Rdeča kapica. Z nepoboljšljivim volkom smo izvedli intervju in se pogovarjali z doktorjem živalske psihologije, ki je svetoval, naj volka zaprejo v živalski vrt. Nato pa smo čas zavrteli nazaj in poskusili še enkrat. Tokrat je bil volk v intervjuju prijaznejši in mu je bilo žal za storjeno dejanje. Ker se je tako poboljšal, je doktor svetoval, naj volku priskrbijo topel dom. Tako se je tudi zgodilo, saj je volk ob koncu postal hišni ljubljenček Rdeče kapice. Vmes ni manjkala niti reklama za rdeče kapice.

 

Ustvarjali so Miša Filač, Ema Pikl, Lucija Medvešek, Elizabeta Božilova, Marcel Semprimožnik in Simon Zajec. Čestitam jim za njihove ideje. Glasbeno spremljavo za naš TV-šov je izbrala Vanja Govek, fotografirala pa nas je Marija Završnik. Obema se zahvaljujemo.

 

Vsem gledalcem se iskreno zahvaljujemo za obisk, saj ste nam s tem dali energijo za ustvarjanje tudi v prihodnje. V literarni krožek pa za prihodnje šolsko leto vabimo še koga.

 

Mentorica: Polona Učakar

Oglejte si tudi