Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

LIKOVNI NATEČAJ VRANSKO SKOZI MOJE OČI

Mesec september smo na Osnovni šoli Vransko-Tabor posvetili spoznavanju naše lokalne kulturne dediščine. Tako smo v zadnjem tednu septembra izvedli kulturni dan, 2. oktobra pa smo pripravili prireditev, na kateri smo predstavili delček idej, ki so nastale na kulturnem dnevu.

Poleg vseh aktivnosti, ki so se izvajale ves mesec, smo na šoli izvedli likovni natečaj z naslovom Dediščina in jaz - Vransko skozi moje oči. Likovni natečaj je nastal v okviru projekta Dvig socialnega in kulturnega kapitala v lokalnih skupnostih za razvoj enakih možnosti in spodbujanje socialne vključenosti (SKK). Projekt je financiran s sredstvi evropskega socialnega sklada in s sofinanciranjem Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007–2013 ter na naši šoli letos poteka prvič. Projekt izvaja Šola za ravnatelje.

Na natečaju so ustvarjali učenci od 1. do 9. razreda. V najrazličnejših tehnikah so slikali znamenite stavbe, ki jih najdemo na Vranskem: Schwentnerjevo hišo, cerkev sv. Mihaela, Osetovo hišo, cerkev sv. Hieronima na Taboru ter pogled v sam trg Vransko.

Izmed vseh prispelih risb smo izbrali po dve risbi iz vsakega oddelka in nagradili avtorja, ki sta po našem mnenju najbolje upodobila kulturno dediščino Vranskega. Ti učenci so za svoja likovna dela prejeli priznanja ter majhne pozornosti, za katere se zahvaljujemo podjetju Veit Team d. o. o. iz Vira pri Domžalah ter Osnovni šoli Vransko-Tabor.

Najboljša dela smo razstavili v Schwentnerjevi hiši med 1. in 8. oktobrom. Dela si je v enem tednu ogledalo okrog 100 obiskovalcev, med njimi je bilo največ staršev, ki so si z zanimanjem ogledali dela svojih otrok.

 

Vodja projekta SKK  Katja Završnik

 

 

Oglejte si tudi