Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za četrtek, 08.12.2016

jasno
Ponoči bo pretežno jasno, po nižinah bo večinoma nastala megla.
-6°C | 11°C
petek, 09.12.2016
-6°C | 13°C
sobota, 10.12.2016
-6°C | 12°C
nedelja, 11.12.2016
-4°C | 9°C
Opozorila
Sreda, 7.12.2016 ob 16h
Dodatnega opozorila ni.
-6°C
11°C
jasno
Nahajaš se tukaj: Novice Šolstvo Osnovna šola

KUHARSKI KROŽEK JE PRIPRAVLJAL SUŠI


OSNOVNA ŠOLA

| |
09.03.2013      10:48
A A

KUHARSKI KROŽEK JE PRIPRAVLJAL SUŠI


V torek, 5. marca, in v četrtek, 7. marca 2013, so bili člani kuharskega krožka na OŠ Vransko - Tabor povabljeni na 3. srečanje. Tudi tokrat niso vedeli, kaj jih čaka. Na prvih dveh srečanjih smo se posvetili domači kuhinji, tokrat pa smo se odpravili na potep po Japonski. V goste je prišel Denis Oštir, ki je učence naučil, kako se pripravi tradicionalno specialiteto japonske kuhinje.


Deli:

Gospod Oštir je učencem najprej pokazal osnovne sestavine za suši. Med sestavinami so poznali le riž, korenje in kumare, večina pa jih je prvič videla in okusila alge nori, avokado, dimljenega lososa, wasabi in temno sojino omako. Medtem ko se je kuhal riž, so učenci olupili in narezali zelenjavo. Nato so na algo nanesli riž, po želji dodali zelenjavo in ribe ter s pomočjo posebne podlage zvili svoj prvi suši. Sedaj ga je bilo potrebno le še narezati in pojesti. Nad sušijem so bili navdušeni. Ob koncu so si z veseljem zapisali še recept.

Posebna zahvala gre Denisu Oštirju, saj si je vzel čas in učencem na zelo zanimiv način pokazal sestavine in pripravo te jedi.

 

Pripravila Nataša Pečovnik.





Povezani članki
0 (Bodi prvi!)
Oceni članek
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Vransko!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!