Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Kolesarski izpit 5. a

Učenci 5. a- razreda so v juniju opravljali kolesarski izpit. Po uspešno opravljeni teoriji je sledila spretnostna vožnja na poligonu. Teoretično znanje so uporabili še v praksi. Sledila je vožnja s kolesom po Vranskem. Ko so bili pripravljeni, je sledilo opravljanje kolesarskega izpita. Pri tem so bili vsi učenci 5. a uspešni in prejeli so kolesarske izkaznice.

Še enkrat čestitke vsem. Ne pozabite, varnost je na prvem mestu.

Mentorici: Mateja Jeler in Simona Jan

Kaj so učenci razmišljali pred in po opravljenem kolesarskem izpitu?

Meni je bilo všeč,  ko smo se vozili po trgu. Ni mi pa bilo všeč, ker mi je bilo vroče pod čelado. Ko smo pričeli z izpitom, prvič nisem bil uspešen, ker nisem nakazal smeri z roko in pri znaku stop nisem zapeljal  na vidno točko. Med vožnjo sem bil nervozen. Drugič mi je uspelo.

Luka Jelen, 5. a

Bilo mi je zelo všeč, najbolj pa sem bila vesela, ko mi je gospa Simona povedala, da sem uspešno opravila kolesarski izpit. Manj všeč mi je bilo, ko smo pisali teste za teorijo. Zanimiv mi je bil tudi poligon.

Amadeja Marn, 5. a

Meni se je zdelo na začetku nemogoče opraviti kolesarski izpit, a sem zelo vesela, da sem ga uspešno opravila. Nisem si  mislila, da bo vse potekalo tako, kot je. Med vožnjo sem bila zelo nervozna, saj pri prvi vožnji nisem pravilno obvozila delavce na cesti. Všeč mi je bilo, ko sem ga v drugem poskusu uspešno opravila.

Eva Marovt, 5. a

To leto sem opravljala kolesarski izpit. Imeli smo teoretični del, poligon in vožnjo po trgu. Najtežji del mi je bila vožnja po trgu. Bilo me je strah, da kolesarskega izpita ne bom opravila, a sem ga s 25 točkami od 27. Naredila sem nekaj napak. Nimam še izkaznice, zato se sama ne smem voziti.

Lara Homšak Godler, 5. a

Na poligonu sem najprej bila malo prestrašena,  potem pa ne več. Ovire so bile zanimive. Ko smo začeli voziti po trgu Vranskega, sem bila vesela. Tri dni smo vozili za vajo, četrti dan smo imeli preverjanje, peti dan pa ocenjevanje. Bila sem zelo vesela, da sem ga uspešno opravila.

Jelena Reberšek, 5. a

Kolesarski izpit se mi zdi super. Všeč mi je bilo, ker smo kolesarili, ni pa mi bilo všeč, ker nas je vreme nekajkrat ustavilo pri vožnji.

Lovro Pečovnik, 5. a

Všeč mi je bil poligon, ker je bil zahteven. Všeč so mi tudi vožnje po Vranskem, saj so zabavne in poučne. Izpita me je malo strah, ampak verjamem vase in vem, da bom zmogel.

Aljaž Orehovec, 5. a

Na kolesarskem izpitu mi je najbolj všeč zavijanje v levo in desno. Samo ena stvar  mi ni bila všeč, in to je, da je bilo vroče pod čelado.

Domen Marko, 5.a

Do zdaj še nisem delala kolesarskega izpita. Sem zelo vesela in komaj čakam, hkrati pa sem malo nervozna. Dosti smo vadili. Pot mi je všeč, na njej pa delam tudi nekaj manjših napak. Upam, da jih na izpitu ne bom naredila preveč  in da ga bom opravila.

Katja Žuna, 5.a

Teorija mi je bila dolgočasna, zato sem komaj čakal na vožnjo. Poligon mi je šel kar dobro. Ker nisem bil s svojim kolesom, se nisem počutil varno. Vožnja po Vranskem je bila zame najboljši del izpita. Včasih imam probleme z varnostno razdaljo, ampak to me ne moti preveč. Komaj čakam, da dobim izkaznico.

Simon Zajec, 5.a

Oglejte si tudi