Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

KOLEKTIV OŠ VRANSKO-TABOR NA ČEMŠENIŠKI PLANINI

Ker je zdravje najpomembnejše v človekovem življenju, česar se sicer zavemo šele takrat, ko ga izgubimo, smo se v Osnovni šoli Vransko-Tabor pri projektu Promocije zdravja na delovnem mestu odločili,  da bomo dvakrat letno osvojili enega izmed vrhov v bližnji okolici. K zdravju poleg sopihanja po hribu navzgor veliko pripomore tudi druženje s sodelavci, dobra volja in smeh, tega pa je na naših pohodih na pretek.

Tokrat smo si izbrali nekoliko lažjo turo, da bi se nam lahko pridružili tudi tisti, ki ne zmorejo prevelikih naporov. Odločili smo se za Čemšeniško planino, ki slovi po dobri kuhi in prijaznih oskrbnikih. Na avtobusni postaji na Vranskem se nas je zbralo 14 pohodnikov iz Vrtca Vransko in Tabor. Do smučišča na Prvinah smo se odpeljali s svojimi avtomobili in jo nato skozi gozd mahnili do koče na Čemšeniški planini, kjer smo si privoščili slasten jabolčni zavitek in se naužili sonca, ki nas je ves dan prijetno grelo.


Z zavedanjem, da smo naredili nekaj dobrega zase, smo se odpravili nazaj v dolino in si obljubili, da se zopet preizkusimo v vzpenjanju na hrib in grizenju kolen na spomladanskem pohodu prihodnje leto.

                                                                                                                                                                Mateja Remic

Oglejte si tudi