Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Ekskurzija v Postojno

V sredo, 6. 11. 2013, smo četrtošolci odšli na ekskurzijo v Postojno. Spodaj je zapisano nekaj naših vtisov.

 

Najbolj mi je bilo všeč, ko smo bili v Postojnski jami, vožnja z vlakcem in ogled Vivarija. Naučila sem se, da človeška ribica živi tudi do 200 let, da je v Postojnski jami več dvoran, kako je vitez Erazem umrl in kje je pokopan in še veliko drugih zanimivosti. Na ekskurziji ne bi želela nič spremeniti, ker je bilo vse v redu.

Lana Učakar, 4. a

Najbolj mi je bilo všeč, ko sem v živo videla človeško ribico. Ogledala sem si kapnike, ki jim pravimo zavesa. Spoznala sem dolgo zgodovino Predjamskega gradu in legendo o Erazmu. Ogledala sem si Razstavo metuljev sveta. Želela bi si, da bi imeli še več časa, da bi si lahko ogledali še več stvari.

Jana Semprimožnik, 4. a

V Postojnski jami mi je bil najbolj všeč vlakec, človeška ribica in ko smo prečkali most, ki so ga zgradili Italijani. V jami sem bil zelo žejen. Želel sem si, da bi vožnja z vlakom po jami trajala še dlje.

Alen Brezovnik, 4. a

Na ekskurziji mi je bilo všeč, da sem videl človeško ribico in še veliko drugih živali, ki živijo v njej. V jami sem pil tudi vodo, ki je kapljala s kapnikov. Bilo mi je zelo všeč in zabavno. Imel sem se lepo.

Žiga Semprimožnik, 4. a

Naučil sem se veliko novega o vitezu Erazmu, Predjamskem gradu, Postojnski jami, živalih, ki živijo v jami, in metuljih. Všeč mi je bila vožnja z vlakcem, za katerega bi si želel, da bi peljal hitreje.

Jaka Turk, 4. a

Oglejte si tudi