Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

Pridružite se varnostni mreži, ki rešuje življenja

Brezplačna mobilna aplikacija iHELP je namenjena uporabi v primeru nujnih zdravstvenih stanj. Z aplikacijo lahko pomagamo sebi oziroma drugemu, v primeru nenadnega srčnega zastoja ali v primeru drugih nesreč. Primerna je za vse uporabnike pametnih Android in iPhone (iOS) telefonov.
Kaj aplikacija omogoča?
  • Alarmira nujne kontakte (družino, prijatelje) in vse iHELP uporabnike v bližini ponesrečenca.
  • Sproži klic na reševalno službo (številka 112).
  • Vodi skozi temeljne postopke oživljanja (TPO).
  • Najde najbližjo lokacijo defibrilatorja (AED), lekarno in bolnišnico oz. zdravstveni dom.
  • Nudi splošne izobraževalne vsebine prve pomoči.
Kako deluje?

Po sprožitvi klica na pomoč aplikacija z SOS alarmom obvesti vse uporabnike aplikacije v bližini ponesrečenca, njegove družinske člane in prijatelje, hkrati pa neposredno sproži klic na številko 112. Aplikacija omogoča tudi SMS-alarmiranje imetnikov klasičnih mobilnih telefonov in imetnikov pametnih mobilnih telefonov, ki aplikacije nimajo nameščene.

Poleg izvedbe alarmiranja aplikacija laične reševalce vodi skozi temeljne postopke oživljanja, išče lokacijo najbližjih defibrilatorjev (AED) in prikaže splošne napotke, kako se odzvati pri različnih poškodbah.

 

Ker je hitro ukrepanje v nujnih primerih ključnega pomena, iHELP vabi vse, ki so po srcu reševalci (zdravniki, bolničarji, medicinski tehniki /sestre, gasilci, policisti, vodni ali gorski reševalci, vojaki, prostovoljni gasilci itd.), da pristopijo v varnostno mrežo iHELP, ki ima trenutno že več kot 23.000 članov.

 

Več o aplikaciji iHELP lahko preberete na spletni povezavi http://www.ihelp.si/podstran.php?kat=stran&stran=iHELP_aplikacija.

Oglejte si tudi