Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

JUNIJSKA SREČANJA S PROSTOVOLJCI V DOMU SV. RAFAELA

V juniju smo prostovoljci večino srečanj preživeli med stanovalci doma Zavoda sv. Rafaela. Na naših druženjih smo se veliko pogovarjali, ustvarjali in tudi igrali različne igre, v katere smo se vsi zelo vživeli. Vsako srečanje je bilo zanimivo in zabavno.
Na prvem srečanju smo uporabljali čutila. Pri vsaki igri smo uporabili drugo čutilo. Tako so stanovalci in prostovoljci izostrili svoja čutila za sluh, vid, tip, vonj in okus. V vsaki igri sta skupaj tekmovala stanovalec in prostovoljec. Smeha, spodbudnih besed z ene in druge strani na tem srečanju ni manjkalo.

Na drugem srečanju smo se pogovarjali o naših skupnih srečanjih, doživetjih, veselju, zgodbah, utrinkih, ki smo jih skupaj doživeli. Oblikovali smo plakate, urejali fotografije in pisali vtise z naših skupnih druženj. Pogovor v mešanih skupinah  je hitro stekel, saj so tako stanovalci kot prostovoljci hitro našli temo za skupni pogovor. Nastali so zanimivi plakati, ki bodo spominjali stanovalce na skupna druženja tudi čez poletje, ko prostovoljcev ne bo tam.

Na tretjem zaključnem srečanju pa smo se zopet malo poigrali in se tako lažje poslovili. Gospa Saša je za vsakega izmed nas prostovoljcev pripravila zahvale in sladoledna presenečenja za delo v domu. Učenci so se zahval razveselili. Prostovoljci pa smo se stanovalcem zahvalili z majhnimi darili, ki jim bodo krasila njihove sobe.  Naša druženja smo zaključili s skupinskimi igrami, v katerih so se tako stanovalci kot prostovoljci preizkusili v opisovanju besed, sestavljanju sestavljank, izdelavi snežakov iz časopisnega papirja, pantomimi, iskanju besed, sestavljanju besed. Na koncu smo se razšli v upanju, da se septembra spet vidimo in si popestrimo vsakdan.

Zahvaljujemo se stanovalcem Našega doma za aktivno sodelovanje, gospe Saši za pomoč pri izvedbi delavnic  in vsem uslužbencem doma, ker podpirate naše delo. Hvala vam.

Oglejte si tudi