Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

IZDELAVA CVETJA IZ KREP PAPIRJA

V januarju in februarju na Župnijski Karitas Vransko organiziramo ustvarjalne delavnice, kjer se učimo izdelovati rože iz krep papirja. Obvezna oprema so škarje in dobra volja. Za vse ostalo je poskrbljeno. Gospa Martina Felicijan nam na vsaki delavnici pokaže izdelavo ene vrste rože in vsakemu priskrbi tudi vzorec, s katerim si lahko pomagamo doma. Izdelali smo že veliko rož in se ob tem izjemno zabavali.


Nekateri smo imeli pred tem pomisleke o lastni ustvarjalnosti. Vendar smo že na prvi delavnici spoznali, da je ta lastnost v vsakem izmed nas, le poučiti se moramo pustiti. Lastna ustvarjalnost nas je tako zelo navdušila, da smo si vzeli material s seboj in ustvarjali tudi doma. 


Na posameznih delavnicah je vsakič okrog 30 udeležencev. Vse izdelane rože bomo vpletli v butarice, s katerimi bomo zbirali prostovoljne prispevke za pomoč našim sokrajanom. 

 

Z delavnicami smo združili zabavo, medsebojno spoznavanje, odlično počutje ob druženju in – kar je najpomembnejše – dobrodelnost. Zopet smo dokazali, da znamo stopiti skupaj za pomoč sokrajanom.

 

Srečno in vse dobro vam želimo sodelavci Župnijske Karitas Vransko!

 

Zapisala Evelin Prosen.

Oglejte si tudi