Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

DROBTINICA - TOPEL OBROK ZA OTROKE Malo je … veliko

Zaskrbljujoč je podatek, da je med 287.000 osebami, ki so izpostavljene tveganju revščine, kar 54.000 mladoletnih otrok (14,2 % od vseh otrok). In prav njim je namenjena naša akcija Drobtinica 2016, saj nas v Rdečem križu Slovenije še posebej skrbi za otroke, ki živijo v pomanjkanju in trpijo zaradi raznovrstnih posledic revščine. Med drugim tudi pomanjkljive in nepravilne prehrane, kar vpliva na njihov zdrav telesni, psihični in intelektualni razvoj.
 

Tako že vrsto let na svetovni dan hrane, 16. oktober, z enodnevno kampanjo Drobtinica dopolnjujemo svoje programe socialne pomoči otrokom iz socialno šibkejših okolij in slovensko javnost ozaveščamo o (ne)zadostni in/ali (ne)pravilni prehrani naših najmlajših - osnovnošolcev ter obenem spodbujamo čut solidarnosti z vsemi, ki so se znašli v stiski.

 

Prostovoljci krajevnih organizacij Rdečega križa Žalec, Šempeter, Prebold, Polzela, Vransko, Liboje, Braslovče in Petrovče-Levec ter učenci krožkov Mladi člani RK so dopoldne (15. 10. 2016) na 9-ih stojnicah pred trgovskimi centri Mercator Žana Žalec, Šempeter, Liboje, Levec in Prebold, Tuš Vransko, Polzela in Bala Petrovče ter Jager Braslovče v zameno za prostovoljne prispevke mimoidočim ponujali kruh in ostale domače prehranske izdelke, ki so jih podarili prostovoljci in sokrajani. V štirih urah so zbrali skupaj 4.983 evrov, od tega pred TUŠ-em na Vranskem 704 evre. Sredstva bodo namenili pomoči pri plačilu kosil osnovnošolskim socialno ogroženim otrokom.

 

Akcijo so podprli Mercator, Pekarna Pocajt Grče, Kmetija Flis Spodnje Grušovlje in Mlekarna Celeia.

 

Še vedno lahko sodelujete v akciji, tako da pošljete na številko 1919 SMS z besedo DROBTINICA in prispevate 1 evro ali DROBTINICA5 in prispevate 5 evrov

 

Hvala, da pomagate.

Oglejte si tudi